Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Albanija: U eksploziji najmanje 60 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nizu snažnih eksplozija u vojnom skladištu kod Tirane poginulo je najmanje 60 ljudi, no njihov će broj nažalost, prema podacima koji se mijenjaju iz trenutka u trenutak sigurno biti i veći. Područje je kilometrima blokirano, stanovnici se evakuiraju helikopterima.

Albanska je vlada objavila da je u nesreći poginuo znatan broj ljudi. Za sada je potvrđena pogibija četiri osobe.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih vođa oporbene stranke u Albanije NAPAD NA ULICI Bivši predsjednik i premijer dobio šakom u glavu pa stao pred kamere: "Ovo je agresivan i kriminalan čin"

"Albanske vlasti pronašle su trupla četiriju žrtava na mjestu eksplozije", rekla je Juela Mecani, ne navodeći jesu li žrtve albanski ili strani državljani.

Berisha je nešto ranije rekao da "specijalne vojne postrojbe s oklopnim vozilima" idu prema mjestu nesreće kako bi "pružile pomoć osobama koje su radile" u skladištu.

Usto je albanski ministar zdravstva Nard Ndoka rekao da je najmanje 170 ljudi, većinom civila, ozlijeđeno, među kojima četvero teško.

Snažna eksplozija dogodila se u subotu oko podneva u vojnom skladištu kod sela Gerdec, u blizini mjesta Vora. Eksplozija se jako osjetila u albanskoj prijestolnici.

Uzastopne eksplozije čule su se u više-manje pravilnim razmacima više od četiri sata nakon prve detonacije.

MVPEI: U eksploziji u Albaniji nema ozlijeđenih hrvatskih državljana

Prema saznanjima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u eksploziji u vojnom skladištu u Albaniji nema ozlijeđenih hrvatskih državljana, potvrđeno je iz Ministarstva.

Svi djelatnici hrvatskoga veleposlanstva u Tirani su dobro, a radnici tvrtke Končar, koji su u Albaniji, nalaze se daleko mjesta eksplozije, rekao je za Hinu glasnogovornik Ministarstva Mario Dragun.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je brzojav sućuti albanskom predsjedniku Bamiru Topiju u svoje osobno ime i u ime svih građana Republike Hrvatske u povodu strašne tragedije koja se dogodila u vojnom skladištu pokraj Tirane, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Ministar zdravstva Nard Ndoka rekao je da je u eksploziji ozlijeđeno 200 osoba, od kojih 12 teško, te da među ozlijeđenima ima žena i djece.

Tijekom poslijepodneva Berishina glasnogovornica rekla je da je među stradalima moglo biti i stranaca. "Bojimo se najgorega za tri tima od 21 člana koji su se u tom trenutku nalazili na mjestu eksplozije. Neki od njih bili su američki državljani", rekla je glasnogovornica.

Glasnogovornica je napomenula da se na mjestu eksplozije nalazilo 110 osoba.

"Broj mrtvih je velik", rekao je premijer Berisha nakon posjeta vojnoj bolnici u Tirani gdje su smješteni ozlijeđeni.

Prva, vrlo snažna eksplozija dogodila se nešto poslije podneva u skladištu oružja albanske vojske smještenom u blizini sela Gerdec, u blizini Vore. Eksplozija se jako osjetila i u Tirani.

Uzastopne eksplozije čule su se u više-manje pravilnim razmacima više od četiri sata nakon prve detonacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene