Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nalazimo se u kritičnoj fazi'

Afganistan: General Petraeus formalno preuzeo zapovjedništvo ISAF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetogodišnji rat u Afganistanu ušao je u kritičnu fazu, rekao je američki general David Petraeus, pošto je formalno preuzeo zapovjedništvo savezničkih snaga pod vodstvom NATO-a koje se bore protiv talibanskih pobunjenika.

'Vodimo teške borbe. Nakon godina rata nalazimo se u kritičnoj fazi', rekao je Petraeus na svečanosti preuzimanja zapovjedništva u sjedištu međunarodnih snaga ISAF-a u Kabulu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Slika nije dostupna Među 95 pripadnika i 5 žena Hrvatski vojnici ispraćeni u Afganistan: Po prvi put i s hrvatskim naoružanjem

Petraeus je prošli tjedan imenovan zapovjednikom svih savezničkih snaga u Afganistanu pošto je njegov prethodnik general Stanley McChrystal smijenjen s dužnosti zbog uvredljivih izjava o američkoj administraciji koje je dao u jednom intervjuu.

Promjena zapovjedništva u Afganistanu odvija se u vrijeme kad su talibani, svrgnuti s vlasti 2001. godine, obnovili svoju vojnu moć, a žrtve među pripadnicima ISAF-a svakodnevne su. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene