Politički analitičar Tihomir Cipek komentirao je završno obraćanje predsjedničkih kandidata u izbornoj noći rekavši da je govor Zorana Milanovića ipak bio bolji od govora Kolinde Grabar-Kitarović. Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček za govor Miroslava Škore kazala je da se činilo da je to govor pobjednika, a ne gubitnika.


Nakon obraćanja Kolinde Grabar-Kitarović u njezinu stožeru politički analitičar Tihomir Cipek kazao je da su se u govoru kandidatkinje na predsjedničkim izborima ponavljale fraze. ''Ono ponavljanje 'Pobjeda! Pobjeda!' govori kao da i ne vjerujete u tu pobjedu kada morate toliko ponavljati'', zaključio je Cipek i dodao da je govor Zorana Milanovića bio bolji.

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović Komunikacijska stručnjakinja o predsjednici: ''Gotovo da ne postoji nastup na kojem nije nešto ''krivo“ rekla'' Slika nije dostupna Energičan govor na predizbornom skupu: "Andrej Plenković rijetko se može vidjeti u ovakvom izdanju"

SDP-ov Arsen Bauk je rekao da ga se govor Kolinde Grabar-Kitarović nije dojmio. ''Mislim da su mogli to u HDZ-u bolje pripremiti'', rekao je Bauk. S druge strane, potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković kazao je da je govor predsjedničke kandidatkinje bio iskren ''za razliku od govora Zorana Milanovića''.

''Govor je bio dug, dosadan. Nije to ona Kolinda Grabar-Kitarović'', smatra Ruža Tomašić. Dodala je da Grabar-Kitarović nije osvojila njezin glas u drugom krugu.

Škoro zaradio najglasniji pljesak

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček za Zorana Milanovića rekla je da je održao politički govor. ''On šalje ključne poruke u kojem će smjeru ići. Njegov je kažiprst jedna od najagresivnijih neverbalnih poruka. Pa ako je suditi po tome – bit će oštro'', objašnjava stručnjakinja.

Kišiček ističe da je najvažniji motiv govora Kolinde Grabar-Kitarović bilo zajedništvo. ''S druge strane, možemo reći da je održala predugačak govor za ovu priliku. Morala je čitati govor, što pokazuje manjak govorničke vještine. Mogla je samo reći ključne poruke'', kaže Gabrijela Kišiček. Istaknula je da si kandidati u svojim govorima nisu međusobno čestitali na ostvarenim uspjesima, već su čestitali sami sebi.

Kada je riječ o obraćanju Miroslava Škore, stručnjakinja za komunikacije kaže da se može pomisliti da je to ''govor pobjednika, a ne gubitnika''. ''Započeo je pjesmom, i to prije nego što je prenio svoje poruke. Njegove poruke bile su daleko od gubitništva, on je pokazao da tek počinje. Želio je reći da ovo nije gubitak izbora, već početak. Mislim da je poslao poruku: 'Još ćemo se mi vidjeti''', smatra Gabrijela Kišiček i dodaje da se čini da je Škoro zaradio i najglasniji pljesak.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju