Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završna obraćanja kandidata

''Ako je suditi po tome, bit će oštro'': Politički analitičar i komunikacijska stručnjakinja o govorima u izbornoj noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički analitičar Tihomir Cipek komentirao je završno obraćanje predsjedničkih kandidata u izbornoj noći rekavši da je govor Zorana Milanovića ipak bio bolji od govora Kolinde Grabar-Kitarović. Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček za govor Miroslava Škore kazala je da se činilo da je to govor pobjednika, a ne gubitnika.

Nakon obraćanja Kolinde Grabar-Kitarović u njezinu stožeru politički analitičar Tihomir Cipek kazao je da su se u govoru kandidatkinje na predsjedničkim izborima ponavljale fraze. ''Ono ponavljanje 'Pobjeda! Pobjeda!' govori kao da i ne vjerujete u tu pobjedu kada morate toliko ponavljati'', zaključio je Cipek i dodao da je govor Zorana Milanovića bio bolji.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Komunikacijska stručnjakinja otkrila što su političke arene 21. stoljeća: "Političari u njih definitivno moraju stupiti" Gabrijela Kišiček i Vjekoslav Đaić KOMUNIKACIJSKA STRUČNJAKINJA analizira ''Grabar-Kitarović održala pravi državnički, damski govor, konačno je opuštena'', evo i kako bi mogao izgledati inauguracijski govor

SDP-ov Arsen Bauk je rekao da ga se govor Kolinde Grabar-Kitarović nije dojmio. ''Mislim da su mogli to u HDZ-u bolje pripremiti'', rekao je Bauk. S druge strane, potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković kazao je da je govor predsjedničke kandidatkinje bio iskren ''za razliku od govora Zorana Milanovića''.

''Govor je bio dug, dosadan. Nije to ona Kolinda Grabar-Kitarović'', smatra Ruža Tomašić. Dodala je da Grabar-Kitarović nije osvojila njezin glas u drugom krugu.

Škoro zaradio najglasniji pljesak

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček za Zorana Milanovića rekla je da je održao politički govor. ''On šalje ključne poruke u kojem će smjeru ići. Njegov je kažiprst jedna od najagresivnijih neverbalnih poruka. Pa ako je suditi po tome – bit će oštro'', objašnjava stručnjakinja.

Kišiček ističe da je najvažniji motiv govora Kolinde Grabar-Kitarović bilo zajedništvo. ''S druge strane, možemo reći da je održala predugačak govor za ovu priliku. Morala je čitati govor, što pokazuje manjak govorničke vještine. Mogla je samo reći ključne poruke'', kaže Gabrijela Kišiček. Istaknula je da si kandidati u svojim govorima nisu međusobno čestitali na ostvarenim uspjesima, već su čestitali sami sebi.

Kada je riječ o obraćanju Miroslava Škore, stručnjakinja za komunikacije kaže da se može pomisliti da je to ''govor pobjednika, a ne gubitnika''. ''Započeo je pjesmom, i to prije nego što je prenio svoje poruke. Njegove poruke bile su daleko od gubitništva, on je pokazao da tek počinje. Želio je reći da ovo nije gubitak izbora, već početak. Mislim da je poslao poruku: 'Još ćemo se mi vidjeti''', smatra Gabrijela Kišiček i dodaje da se čini da je Škoro zaradio i najglasniji pljesak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene