Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju za Dnevnik Nove TV

Arsen Bauk o Predsjednici: ''Nadam se da će imati priliku kao građanka sudjelovati u građanskom nadzoru''

Predsjednik saborskog kluba SDP-a Arsen Bauk za Dnevnik Nove TV govorio je o predsjedničkoj kampanji, porukama, izgledima predsjedničkih kandidata, ali i najnovijoj aferi s tajnim službama.

Arsen Bauk, predsjednik saborskog kluba SDP-a, za Dnevnik Nove TV rekao je da ga izjave kandidatkinje na predsjedničkim izborima i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je podigla prašinu izjavom o tajnim službama, mogu brinuti samo ako Grabar-Kitarović ostane Predsjednica.

''Ja se nadam da neće ostati Predsjednica. Jedna od rijetkih ovlasti koje predsjednik Republike ima tiče se i sigurnosnih službi. Ako ona nakon pet godina kaže da je tamo korupcija, onda je dokazala da ne zna time upravljati. Nadam se da će imati priliku kao građanka sudjelovati u građanskom nadzoru. Tu možda bude imala više uspjeha'', kaže Bauk.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči prvog kruga Sučeljavanje predsjedničkih kandidata, Kovač se obrušio na Grabar-Kitarović: "Nije vam neugodno da čitate iz bilježnice? A vodili biste državu!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna važno za nacionalnu sigurnost Odvjetnik Nobilo: "Možda predsjednici smeta što tajne službe mogu objasniti njezino čudno ponašanje"

Dodaje da je Grabar-Kitarović optužbe na račun SOA-e iznijela upravo sad jer je ''vjerojatno htjela skrenuti temu s nečega drugog''. ''Ona je posljednjih dana dala dosta povoda da se priča upravo o njezinim nastupima, izjavama. Najbolji hitovi su onih 8000 eura, pa onda odvođenje djece na mirnu reintegraciju prije nego što su se rodila, a prije toga Rijeka kao podružnica srpskih klubova. U ovoj je kampanji imala doista puno hitova'', podsjetio je Arsen Bauk i kazao da ne misli kako se iza cijele priče krije nešto ozbiljnije.

Arsen Bauk osvrnuo se i na navodni strah stožera Miroslava Škore iz kojeg su izjavili da se boje krađe glasova na predstojećim izborima. ''Mislim da je sumnja u nepravilnosti koje bi se mogle dogoditi u procesu izbora opravdanija nego što je to bilo na bilo kojim izborima dosad u zadnjih 10-ak godina''. Te sumnje opravdava činjenicom da je odbijen SDP-ov prijedlog ''da se birački odbori uspostave kao i na svim drugim izborima, da budu višestranački''.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na skupu u Puli Milanović Grabar-Kitarović usporedio s Trumpom: ''Često imam dojam da imamo posla s osobom koja se ne zna kontrolirati''

Na pitanje može li rasipanje glasova na ljevici ugroziti ulazak Zorana Milanovića u drugi krug predsjedničkih izbora, Bauk kaže da iz poštovanja prema glasačima i drugim kandidatima nije korektno govoriti o izgubljenim glasovima. ''Kada govorimo o rasipanju, glasačima koji se još dvoume hoće li glasati za Zorana Milanovića ili nekog drugog kandidata mogu samo reći da je glas za Zorana Milanovića siguran glas'', poručuje biračima Bauk.

Kraj kampanje bez iznenađenja

Kazao je da će se Zoran Milanović, koji je u četvrtak u sklopu kampanje obišao Istru, kao predsjednik zalagati za pravo žena na izbor, da ''svatko ljubi koga voli'' te da će ''zauzeti stav, a ne ogradu Bijele kuće''. Bauk smatra da je vjerojatnost da Milanović ne uđe u drugi krug vrlo mala. ''Teoretski se može dogoditi ono što ankete predviđaju. Ja se nadam da će ući u drugi krug s osjetnom prednošću ispred nekog od dvoje HDZ-ovih kandidata koji budu drugi ili treći'', govori.

Zoran Milanović kampanju će završiti onako kako ju je i počeo – normalno, bez iznenađenja, kazao je Arsen Bauk.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene