Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na skupu u Puli

Milanović Grabar-Kitarović usporedio s Trumpom: ''Često imam dojam da imamo posla s osobom koja se ne zna kontrolirati''

Predsjednički kandidat Zoran Milanović jedan od posljednjih predizbornih skupova održao u Puli.

Jedan od posljednjih predizbornih skupova predsjednički kandidat Zoran Milanović održao je u Puli. Podršku mu je tamo došao pružiti i predsjednik SDP-a Davor Bernardić te IDS-ov Boris Miletić i Tulio Demetlika.

''Sve što je loše u Hrvatskoj mogu dovesti u vezu s HDZ-om. I volio bih da me netko opovrgne, ali nisam čuo za što je to nastrano i defektno kriv SDP, IDS, HSS. Sve što ne valja donijeli su oni'', rekao je na početku skupa predsjednički kandidat.

Predsjedničku kandidatkinju i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović Milanović je usporedio s Donaldom Trumpom.

''Osoba koja u pet godina mandata kaže da se bori protiv korupcije u SOA-i pa prijeđe na VSOA-u – laže, koja degradira te iste službe… Na koga vas to podsjeća od svjetskih vođa? Na Trumpa. Američke službe, FBI, kakve god da jesu, unisono kažu da je Rusija kriva i iznesu dokaze. Donald Trump kaže – Ukrajina je'', rekao je Milanović.

Oštro o HDZ-u

Nastavio je riječima da je Grabar-Kitarović ''osoba koja nije sposobna držati fokus 5 sekundi''. ''Često imam dojam da imamo posla s osobom koja se ne zna kontrolirati, koja kaže što joj padne na pamet a i kad gledate sadržaj i on je problematičan. Sve je problematično'', rekao je Milanović.

Zoran Milanović je kazao da će jedan od njegovih prvih zadataka biti da na njegovoj inauguraciji publika ne zviždi i ne vrijeđa na spomen bivših predsjednika. ''Ta ekipa se u međuvremenu raspala, a među njih ubrajam Plenkovića i Kolindu Grabar-Kitarović, to je sad društvo s kojim se moramo na ovim izborima moramo nositi i moramo ih dobiti. U Istri u to ne sumnjam'', rekao je.

''Ured po Hrvatskoj neću seliti jer je to cirkus, ali ću se držati principa koji su potrebni u politici. Oni koji mi vjeruju bit će zaštićeni i imat će sva prava. Neću liječiti svoje fiks-ideje na drugima. Djeca će se obrazovati da budu kritični, ali ne kritizerski, svjesni i odgovorni članovi društva, da znaju svoje obveze i da se ne boje autoriteta tamo gdje ga treba poštivati'', poručio je Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skup u Zadru Zoran Milanović nakon sučeljavanja: "Grabar-Kitarović priča o korupciji? Pa to je tvoja kuća, a u njoj su žohari"

Milanović je u stigao Pulu uoči predsjedničkih izbora u nedjelju, a u srijedu je održao skup i u Zadru. Tamo je komentirao postupke desnice koja kako je rekao, "sije atmosferu straha, nasilja i represije" jer je to, ocijenio je, jedino što ona zna.

"Naše je drukčije, mi smo otvoreni, ali nismo naivčine, mi znamo što je naša tradicija, mi smo svjesni sebe, ali smo isto tako svjesni da je jedini prostor slobode za nas prostor otvorenosti, kontakta s drugima. I to je ono što je u poimanju države nevjerojatno važno. Desnica se samo zatvara u sebe, vade se cijevi i na svakoga se gleda kao na neprijatelja'', ocijenio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene