Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Angažiranje vrhunskih sportaša u predizbornoj kampanji poznata je stranačka formula. No, kad s SDP-ovog oglasa potporu stranci daju sportaši, a da neki od njih pojma nisu imali da su ih podržali, ili su pak, do jučer bili u suprotnom HDZ-ovom taboru, onda nastaje problem.


Zagrijavanje prije starta. Milan Bandić za maraton je spreman. Izborna ga utrka ne brine. Kad je u kampanju upregnuo vrhunska sportska imena. U većini dnevnih novina osvanuo je oglas, u kojem potpora SDP-u nije izostala. 'Sportaš znaju tko im je prijatelj', rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Vezani članci Milan Bandić - 1 Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

Prijateljstvo mladi gimnastičar Filip Ude, ne negira. No, osvajač srebrne Olimpijske medalje, kaže, ovakav glas podrške nije im dao. 'Nisam znao, niti je bilo tako rečeno. Ako netko napravi nešto za sport, ja to podržavam, ali u sportskom smislu, nisam član niti jedne stranke, niti mislim biti', rekao je Ude.

Slično razmišlja i rukometni reprezentativac Mirza Džomba. Rekao nam je da ga više od politike, zanimaju rezultati. Pozdravlja Bandićevu potporu sportu, ne i stranku. Kaže - prevaren je. Među potpisnicima koji su, oglasom progovorili jezikom SDP-ove politike, i nekadašnji su sportaši, do sada skloni HDZ-u. Ili ih je barem suprotni tabor angažirao u spotovima. Ondje je čak i nezavisna konkurencija iz Dugog Sela.

Dinamov nogometaš Mario Mandžukić, prije dvije godine nije ni znao da igra na strani HDZ-a. Tada je, bez pristanka, i uz nagovor kluba, s parlamentarnih izbora bio među igračima, koji su navijače pozivali da im daju svoj glas. Danas je, zanimljivo, uz Bandića. Baš kao i maksimirska loža, u kojoj su s novim trenerom naglo promijenili ploču.

'To je moja privatna izjava, moja podrška gradonačelniku', rekao je Kruno Jurčić, trener Dinama. Dinamo nije samo privatno zamijenio dres i odlučio zaigrati za Bandićevu ligu. Na račun počasnog predsjednika kluba šalju pohvale. Građanima pak, politički savjet. 'Da na izborima daju svoj glas za gospodina Bandića', kaže Siniša Jagodić, glasnogovornik Dinama. Na biračima je da prepoznaju između laži i istine - odgovaraju iz HDZ-a. Pa ovakvu SDP-ovu igru smatraju nepristojnom. No, zlobni bi rekli, barem kad je
Dinamo u pitanju - zna se tko puni maksimirsku blagajnu.