Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neočekivan zaplet"

Petek na Facebooku: "Ženi koja se požalila na buku sljemenske žičare izgorio automobil"

Renato Petek
Renato Petek Foto: Provjereno
Renato Petek, kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba na listi SDP-ova Joška Klisovića, objavio je u četvrtak na Facebooku da je ženi koja se jučer požalila na buku sljemenske žičare, noćas izgorio automobil.

"Saga oko najskuplje, a nefunkcionalne žičare dobila je neočekivan zaplet. Treba li netko stradati kako bi se potpuno rasvijetlila priča oko afere 'žičara' koje su zajedničkim snagama izgradili BM365 i HDZ?", upitao je Petek.

Pročitajte i ovo Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Snježne radosti VIDEO Grad otkrio koliko građana se ovog vikenda vozilo sljemenskom žičarom, brojke su fascinantne Zimske radosti na Sljemenu Goleme brojke Besplatna žičara, građane se moli samo jedna stvar: "Svakih sat vremena žičarom se prevezlo 1000 posjetitelja"

Naveo je da je gospođi Banek koja je jučer istupila u medijima i požalila se na buku žičare zbog koje joj je smanjena kvaliteta života, noćas izgorjelo vozilo ispred kuće, uz samu trasu žičare.

Mjerenjem buke, napominje Petek, građani su u objektima uz trasu žičara, kod Donje postaje te kod kutne skretnice, utvrdili da je ona iznad zakonom dopuštenih granica.

"Sada je na redu Državni inspektorat, a nadam se da ni policiji neće trebati puno vremena da utvrdi tko je zapalio auto ili je on gorio spontanim samozapaljenjem što smo već kao razlog požara slušali vezano uz otpad na Jakuševcu", napisao je Petek.

Zagrebačka policija izvijestila je da je u četvrtak, oko 2,30 sati na Medveščaku u Ulici Gračansko dolje, na za sada neutvrđeni način izbio požar osobnog automobila BMW zagrebačkih registracija, vlasništvo 56-godišnjaka, koje je velikim dijelom izgorjelo.

Državni inspektorat izvijestio je u četvrtak poslijepodne da je Sanitarna inspekcija dala negativno mišljenje za izdavanje Uporabne dozvole za žičaru Sljeme, uz obrazloženje da investitor nije predočio dokaz o mjerenju buke.

Državni inspektorat priopćio je prošli petak da im investitor do četvrtka, odnosno do trenutka dostavljanja Zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu nije predočio dokaz - izvještaj razine buke za dnevne, večernje i noćne uvjete rada građevine.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba i kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za zagrebačku gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević u ponedjeljak je na svom Facebook profilu objavila snimku vožnje u novoj Sljemenskoj žičari te poručila da je žičara sigurna.

Dodala je da su dosad ishodili osam uporabnih dozvola i čekaju još samo jednu za koju im je potrebna potvrda Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt potom je zatražila žurnu objavu izvješća nadzornog inženjera i zapisnika s tehničkih pregleda sljemenske žičare jer je, kako je rekla, Jelena Pavičić Vukičević svojom izjavom da je žičara sigurna obmanula javnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene