Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon potvrde zaraze

Sastao se Stožer za civilnu zaštitu Grada Zagreba, Kalinić o koronavirusu: ''Mi smo spremni i napravit ćemo najbolje što možemo''

Pavle Kalinić
Pavle Kalinić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Koronavirus, ilustracija Koronavirus, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Pavle Kalinić Pavle Kalinić Foto: DNEVNIK.hr Prozor u bolnici Prozor u bolnici Foto: DNEVNIK.hr Prijevoz pacijenata Prijevoz pacijenata Foto: DNEVNIK.hr +1 Bolnički krevet Galerija 1/6 >>
Stožer za civilnu zaštitu Grada Zagreba održao je danas sjednicu stožera nakon što je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Stožer za civilnu zaštitu Grada Zagreba sastao se danas nakon što je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.  Nakon sjednice kazali su da se u srijedu sastaje Nacionalni krizni stožer. ''Mi pratimo upute Nacionalnog stožera za krizne situacije. Sutra ćemo vidjeti koje su njihove upute. Sada se postavljaju pitanja koja se trebaju postavljati kada se proglasi epidemija'', rekla je nakon sastanka Olivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna upute za građane Počeli ste naglo kašljati, boli vas grlo, imate kratak dah? Što učiniti ako sumnjate da ste zaraženi koronavirusom

Pročitajte i ovo Hrvat s kruzera stigao u karantenu - 1 pravila ponašanja Koronavirus: Što je kućna izolacija, kako se ponašati, što trebate, a što nikako ne smijete činiti

''Nema potrebe da se juriša u dućane. Trgovine će biti snabdjevene. Grad Zagreb će dobiti našu potporu da normalno funkcionira'', kazao je Pavle Kalinić i dodao da se Krizni stožer danas sastao kako bi se razradio plan za slučaj da se pojavi više zaraženih u Zagrebu. ''Mi smo spremni i napravit ćemo najbolje što možemo'', poručio je i istaknuo da nema mjesta za paniku.

Pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč kazao je da je trenutna situacija zahtjeva ozbiljnost. ''Kao i kod gripe i drugih kapljičnih infekcija ne preporučaju se javna okupljanja'', rekao je.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je danas potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom. U zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević hospitaliziran je mladić koji je od 19. do 21. ožujka boravio u Milanu. 

Riječ je o zaposleniku tvrtke Ericcson Nikola Tesla. Tu su informaciju potvrdili iz same tvrtke te dodali kako su "pokrenuli postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije"

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene