Samo je pitanje trenutka kad će se koronavirus pojaviti u Hrvatskoj. Klinika za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' objavila je upute.


Ako ste bili u bliskom kontaktu s potvrđenim slučajem bolesti COVID-19, imate povišenu tjelesnu temperaturu i probleme s gornjim dišnim sustavom (nagli početak barem jednog od sljedećih simptoma: kašalj, grlobolja, kratak dah), za daljnje informacije možete se javiti na brojeve telefona:

091/4012-784
091/4012-790

Ako ste putovali u zahvaćeno područje (u ovom trenutku zahvaćenim područjem smatraju se Kina, Južna Koreja te Lombardija i Veneto u Italiji) i nemate simptome bolesti, informacije koje vas zanimaju zatražite od nadležnih dežurnih epidemiologa. Brojeve telefona možete naći na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo www.hzjz.hr.

Prema ranijim preporukama epidemiologa, suočite li se sa simptomima koronavirusa, ne trčite odmah na hitnu jer možete zaraziti ljude u čekaonici. Ako obolite, nazovite zdravstvenu službu kako biste dogovorili prijevoz u bolnicu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju