Obavijesti Video Pretražite Navigacija
75 posto popunjeni

Otkazuju se neke operacije u još jednom KBC-u: "Anesteziolozi su raspoređeni u COVID jedinice"

Korona utječe na operativu u riječkom KBC-u. Neke se operacije već otkazuju.

''Odgađaju se operacije koje ne ugražavaju zdravstveno stanje pacijenta niti vode progresiji bolesti. Primjerice žučni kamenci, deformiteti... Moramo shvatiti da je jedan od razloga kadar - u operacijskom zahvatu sudjeluju anesteziolozi koji su u ovom trenutku raspoređeni u COVID jedinice'', pojasnila je Diana Maržić, zamjenica ravnatelja riječkog KBC-a u Vijestima Nove TV.

Ističe da nastavljaju provoditi preglede i dijagnostičke postupke onkoloških bolesnika. ''Ne smijemo u ovom trenutku zapostaviti rizičnu skupinu'', napominje Maržić.

Projekcijom koju, kako kaže, gledaju narednih dana - popunjeni su 75 posto. ''Ukoliko je potrebno, za 24 sata smo već spremni otvoriti dodatne kapacitete. Imamo kadrove koji su u pripravnosti'', rekla je Maržić u razgovoru s reporterkom Katarinom Jusić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samostalna odluka Hoće li škola ostati online? Za jedno od najčešće postavljanih pitanja počinju stizati prve preporuke

Pročitajte i ovo Julije Meštrović ALARMANTNO STANJE U KBC-u Split od četvrtka samo hitne operacije: ''Nikada nismo imali toliko puno tako teških bolesnika, očekujemo još više ljudi na respiratorima, dvije rodilje su na Intenzivnoj''

Pet je zaraženih trudnica u KBC-u Rijeka. ''Stabilno su i nisu ugrožene'', kazala je. Između prijema i otpusta pacijenata, kaže Maržić, dobro balansiraju. ''Zadovoljni smo radom respiracijskog centra, kao i drugim COVID jedinicama. Upravo to smatramo izrazito važnim'', zaključila je Maržić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene