Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema pritiska na bolnice

Imaju rekordne brojke, premijer umiruje: ''Shvaćamo ovo ozbiljno. Najbolje je suočiti se s time mirne glave''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija je u subotu zabilježila rekordno visok broj slučajeva COVID-a treći dan zaredom, s time da broj zaraženih najviše raste u dvije najnaseljenije savezne države, no premijer Scott Morrison nastavio je umanjivati rizike dok je zemlja počela ublažavati mjere.

Novi Južni Wales zabilježio je 2482 nova slučaja, Victoria je zabilježila 1504, a Queensland 31 novih slučajeva u subotu, zajedno nadmašivši prethodni najviši broj zaraženih od dana ranije koji je u Australiji iznosio 3820.

Morrison je u subotu ponovio da bi fokus trebao biti na hospitalizacijama i slučajevima na intenzivnoj mjeri i respiratorima, umjesto na stvarnim brojevima slučajeva, dok zemlja uči živjeti s virusom.

Nema pritiska na bolnice

Zasad, rekao je, rast slučajeva u Novom Južnom Walesu ne pridonosi pritisku na bolnice, sa samo 26 osoba na intenzivnoj njezi.

"Ne bih se složio da su Australci zadovoljni s time. Uzimamo ovo vrlo ozbiljno. No najbolje se suočiti s time mirne glave i jasnim planom", rekao je Morisson na konferenciji za medije u Hobartu, u otočnoj državi Tasmaniji.

Rekao je da Australija nije u istoj poziciji kao Ujedinjeno Kraljevstvo, Europa ili Sjeverna Amerika, gdje slučajevi rastu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PORAST KOJI ZABRINJAVA U dva tjedna stopa zaraze koronom u ovoj se europskoj zemlji udvostručila, sada je na razini "vrlo visokog rizika"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ima izuzetaka Od ponedjeljka stroži uvjeti za ulazak u Austriju: U zemlju će moći samo preboljeli i oni cijepljeni s tri doze

U posljednjem ublažavanju mjera, u cijelosti cijepljeni međunarodni putnici koji pristižu u Sydney i Melbourne neće se više morati izolirati na 72 sata, rekle su u petak vlade Novog Južnog Walesa i Victorije.

Putnici koji pristižu morat će i dalje unutar 24 sata po dolasku napraviti PCR test, no morat će se izolirati dok ne dobiju negativan test.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČEKA SE PARLAMENT Francuska bi mogla uvesti drastične promjene u mjerama za borbu protiv korone: "Samo će se cijepljenje uzeti u obzir"

"Znamo da je ovo izazovno vrijeme za međunarodne putnike s novim pravilima i pojavom varijante omikron, no ova objava tiče se pojednostavljenja procesa i osiguravanja da dva najveća australska grada imaju dosljedan pristup", rekao je premijer Novog Južnog Walesa, Dominic Perrottet.

Australija je zatvorila svoje granice brzo nakon što je 2020. godine pogodila pandemija, zbog čega je broj zaraženih ostao relativno nizak za razliku od drugih bogatih nacija. Zemlja je dosad zabilježila 239.000 slučajeva i 2130 smrti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene