Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima izuzetaka

Od ponedjeljka stroži uvjeti za ulazak u Austriju: U zemlju će moći samo preboljeli i oni cijepljeni s tri doze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija je zbog omikron varijante koronavirusa odlučila pooštriti uvjete na granicama, pa će od ponedjeljka samo cijepljeni s tri doze i oni koji su preboljeli COVID-19 moći slobodno ući u državu, rekao je u petak ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein.

Oni koji nisu primili treću dozu cjepiva moraju na granici pokazati PCR test ili ići u karantenu nakon dolaska. Izolacija će završavati nakon PCR testiranja i negativnog testa.

To se ne odnosi na trudnice i one koji se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga, što se mora dokazati medicinskom potvrdom. Posebna pravila donesena su za djecu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČEKA SE PARLAMENT Francuska bi mogla uvesti drastične promjene u mjerama za borbu protiv korone: "Samo će se cijepljenje uzeti u obzir"

Djeca školske dobi smiju ući u državu s dokazima o dovoljnom testiranju, što znači tri puta tjedno. Za mlađe od 12 godina ne vrijede te mjere.

Pročitajte i ovo Mate Uzinić odgovorno ponašanje Riječki nadbiskupi pozvali vjernike na poštivanje mjera: "Sve što vrijedi za druge, vrijedi i za nas"

"Ova stroža pravila su veliki izazov, posebno za one koji za božićne blagdane putuju u inozemstvo. No one su posebno potrebne u ovom razdoblju u kojem se Austrija bori protiv širenja omikrona", rekao je Mieckstein.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene