Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO SE TO DOGAĐA?

Imamo dvaput više novozaraženih nego na isti dan lani, ali stručnjak poručuje: "Očekujem da bi ovaj val mogao biti kraći i lakši, hospitalizirani su većinom necijepljeni"

Aktualno Galerija Zoran Barušić - 1 Zoran Barušić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Valentina Baus Valentina Baus Foto: DNEVNIK.hr Zoran Barušić - 2 Zoran Barušić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Barušić - 3 Galerija 1/4 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Valentine Baus u Klinici za infektivne bolesti doznaje što na četvrti val pandemije kažu liječnici. O toj je temi razgovarala sa zamjenikom ravnateljice klinike Zoranom Barušićem.

Prošle godine smo 19. kolovoza imali 219 novooboljelih i 1520 aktivnih bolesnika. Tada još nismo imali ni cjepivo niti veći broj onih koji su preboljeli koronu. Danas imamo 486 novih slučajeva i 2355 aktivnih slučajeva. 

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Davorka Dušek, infektologinja Iza brojeva su ljudi Liječnica koja je primila prvog pacijenta s koronavirusom, od veljače nije stala: "Držimo se, ali već smo umorni"

Znamo svi kakvo je stanje bilo prošle jeseni, nitko to ne priželjkuje ponovno...

Kako je moguće da danas kad imamo cijepljene ljude imamo dvostruko veće brojke, pitala je Baus dr Zorana Barušića, zamjenika ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Doktor kaže da ima više odgovora. Kaže da su većinom hospitalizirani necijepljeni pacijenti, a jedan od razloga može biti i delta-soj te daljnje popuštanje mjera.

"Izdvojio bih nešto što bi moglo ići u korist cijepljenja - jako je malo hospitaliziranih cijepljenih", rekao je doktor.

U Klinici za infektivne bolesti pacijenti su različitih dobi, ali nema djece. Najmlađi ima 30-ak godina, rekao je liječnik.

Što se tiče predviđanja za jesen, Barušić je optimističan.

"Teško je predvidjeti, ali iskreno očekujem da bi val koji je već počeo, optimističan sam, da bi val mogao biti kraći i lakši. Broj cijepljenog stanovništva nije dostatan, ali postoji", rekao je.

Za kraj je komentirao cijepljenje djece - kaže da treba uzeti u obzir mišljenje roditelja te treba postojati nacionalni konsenzus.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene