Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa tražit će i objavljene fotografije kao što će utvrditi i vlasništvo brodova.

Galerija Nataša Novaković Zdravko Marić - 1 Zdravko Marić - 2 +0 Zdravko Marić jahta

Nezavisna zastupnica Vidović Krišto traži Marićevu ostavku, a ministri ga brane.

Vezani članci Gordan Jandroković Doznaje Dnevnik Nove TV: Gordan Jandroković pod povećalom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Tomislav Tomašević Tomašević za kadrovske poteze ima sve manje saveznika, bivši Bandićev pročelnik poručuje: "Ja to zovem dezorijentirani diletanti"

Podsjetimo ministar Marić dio godišnjeg proveo je na jahti riječkog poduzetnika Blaža Pavičića. Čija je jahta, otkrio je tek nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo slučaj, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

"Dogovorili smo se da ćemo da ćemo zatražiti dokumentaciju od Ministarstva financija, Porezne uprave, HBOR-a te eventualno drugih tijela koje bi mogle biti relevantne za ovaj predmet, a vezano za poslovne odnose sa trgovačkim društvima sa kojima je povezana osoba na čijoj jahti je ministar financija bio", kazala je Nataša Novaković.

"Tvrditi da ministar financija koji je nadređen poreznoj upravii Uredu za sprječavanje pranja novca, ne može utjecati na poduzetnika je naravno smiješno i apsurdno", kaže Karolina Vidović Krišto.

"Da li bih pristao boraviti na brodu svog prijatelja? Da! Međutim ja sam u suvlasništvu pasare sa kabinom. Koja se nalazi u Pločama tako da su moja ljeta orjentirana Pločanski. S obzirom na tu činjenicu nemam potrebe raditi izlete", kaže Tomislav Ćorić.

"Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će reći svoje nisam upućen u detalje“, kaže ministar Beroš koji također ljetuje na svom brodu.

"Na svom starom brodiću ljetujem svake godine", rekao je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju