Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spremni za rad na daljinu

Objavljeni detalji o idućoj školskoj godini: Doznajte kad počinje i koje su promjene uvedene u rasporedu praznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo polugodište trajat će od 7. rujna do 23. prosinca, a drugo od 11. siječnja do 18. lipnja, stoji u Odluci o početku i završetku nastavne godine.

Školska godina 2020./2021. počet će u ponedjeljak, 7. rujna i trajati do 18. lipnja 2021., odnosno do 25. svibnja za učenike završnih razreda srednje škole, a uz zimski i proljetni odmor učenici će imati i jesenski odmor u studenome, dok će zimski koristiti u dva dijela.

Pročitajte i ovo Ivana Pavić Šimetin IVANA PAVIĆ ŠIMETIN Stručnjakinja objašnjava kako će izgledati povratak učenika u škole, tko će morati nositi masku i kako će se održavati distanca Slika nije dostupna Nova odluka Vlade Učenici nižih razreda ne mogu pasti. Viši razredi i srednjoškolci mogu na popravni i s četiri jedinice

Prvo polugodište trajat će od 7. rujna do 23. prosinca, a drugo od 11. siječnja do 18. lipnja, stoji u Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola.

Tijekom prvoga polugodišta učenici će 2. i 3. studenoga imati jesenski odmor, a na nastavu se vraćaju 4. studenoga.

Zimski odmor koristit će se u dva dijela. Prvi dio počinje 24. prosinca i završava 8. siječnja, dok drugi dio zimskoga odmora traje od 23. do 26. veljače.

Proljetni odmor učenici će imati od 2. do 9. travnja, s tim da se na nastavu vraćaju 12. travnja.

Ljetni odmor počinje 21. lipnja, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski ili razlikovni ispit, koji imaju dopunski nastavni rad, završni rad ili ispite državne mature, za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi kao i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole.

Prema odluci, učenici u strukovnim programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi i/ili koji imaju stručnu praksu iznimno mogu imati i drukčiji raspored odmora, s tim da im ukupni odmor tijekom školske godine ne može biti kraći od 45 radnih dana.

Nastava se organizira i izvodi najmanje u 175 nastavnih dana, a za učenike završnih razreda srednje škole najmanje u 160 nastavnih dana.

Ako škola ne ostvari propisani nastavni plan i program/kurikulum, nastavna godina može se produljiti i nakon 18. lipnja, odnosno 25. svibnja, odlukom upravnog tijela županije nadležnog za poslove obrazovanja, odnosno Gradskoga ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove obrazovanja uz prethodnu suglasnost ministarstva, stoji u odluci.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak je izjavila da kalendar iduće školske godine odgovara izazovima nastave na daljinu.

"Više manjih raspoređenih odmora omogućava i bolju koordinaciju i bolje održavanje nastave na daljinu", rekla je ministrica novinarima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici nakon videokonferencije s europskim kolegama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene