Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se više učenika vraća u škole

Sindikat učitelja o odazivu prosvjetara na cijepljenje: ''Ova neorganizacija i raspad sustava podsjećaju na 'A je to"'

Mnogo se govorilo o slabom odazivu prosvjetara na cijepljenje. Je li se što promijenilo, pojasnila je Ana Tuškan iz Sindikata učitelja u razgovoru s Valentinom Baus.

Isprva su iz Ministarstva obrazovanja pristigli podaci da se 36 posto učitelja i nastavnika izjasnilo da se želi cijepiti.

Prema posljednjim podacima, rekla je Ana Tuškan iz Sindikata učitelja, broj obuhvaća samo one zaposlenike koji su se prijavili u četiri dana prijavljivanja prije nepuna dva tjedna. Neki su se već cijepili, no cijepljenje treba biti pravo izbora i svačiji izbor se treba  poštivati'', kazala je Ana Tuškan za Vijesti Nove TV.

U sedam županija trenutno nemaju informacije o terminima cijepljenja. Ljudi svakodnevno zovu i pitaju što je s time. Primjer je Zagreb, kazala je Tuškan, gdje su neki došli na red, a drugi nisu. ''Unaprijed se ne zna koje je cjepivo pa neki nerijetko odustaju'', istaknula je.

''Cijela ova neorganizacija i raspad sustava, neučinkovitost platformi, višestruko prijavljivanje i nepotpuna birokracija više podsjećaju na 'A je to'. Sve ovo demotivira građane i slabi njihovo povjerenje u sustav'', kazala je Tuškan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suprotno od najavljenog Iako su preboljeli koronu, neki će ipak primiti obje doze cjepiva

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Dan hrvatskih vatrogasaca Plenković o cjepivu: "Na prekretnici smo, svakog tjedna imat ćemo najmanje 200.000 doza." O incidentu u Borovu: "To je skandalozno i nedopustivo"

S obzirom na to da se najmanje mjera mogu držati najmlađi, Tuškan kaže kako odgajatelji u vrtićima moraju biti prioritet. ''Naša država je zaboravila na prioritetnu skupinu, u kojoj su i prodavačice. Poziva se na cijepljenje, a prioritetno pravo ne mogu ostvariti'', razočarana je Tuškan. Da se već davno trebalo procijepiti, Tuškan ističe kako plan postoji od 23.12. ''Ovo je sramota'', rekla je.

Sve više učenika se vraća u školske klupe. Bliži se kraj školske godine, zbog zaključivanja ocjena. ''Bilo bi dobro da je država ispunila nužne preduvjete. Naravno da je nastava uživo nezamjenjiva. Imamo prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba čiji je argument za povratak kad se povećao postotak cijepljenog pučanstva. No oni su zaboravili na prioritetne skupine, učitelje i tete u vrtiću. Tako da, mi imamo neobjektivne kriterije i to je razlog nepovjerenja i kaotičnosti'', zaključila je Tuškan.
 

 

Više o cijepljenju prosvjetara pogledajte u priloženom videu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene