HZJZ je na svojim stranicama, objavio odgovore na najčešća pitanja o cijepljenju, među kojima se našlo i ono o cijepljenju osoba koje su koronu već preboljele. Evo tko će dobiti svoje dvije doze, unatoč tomu što je prebolio COVID unatrag šest mjeseci.


To će biti osobe slabijeg imuniteta zbog bolesti ili lijekova, stariji od 65 godina te ako vas to traži poslodavac ili vam je potrebno za putovanja.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Hrvatska protiv korone cijepila strane diplomate i njihove obitelji: "Odluka je donesena kako bi se našima u svijetu također omogućilo cijepljenje" Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Hoće li se protiv korone cijepiti i djeca? Šef splitske infektologije poručuje: "Razloga za uznemirenost roditelja nema"

Ako netko nema te razloge, a cijepio se s dvije doze - bez obzira na to što je prebolio koronavirus unutar posljednjih šest mjeseci, nema razloga za brigu.

"Mi smo do sada cijepili sve osobe s dvije doze, može se i dalje cijepiti s dvije doze. Ništa se takvoj osobi neće dogoditi, jedino je pitanje organizacije cijepljenja, pozivanje na cijepljenje, i pitanje utroška doza. Bolje solidaran pristup da se ostave doze za one koji su potrebitiji", kaže Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

Prije nekoliko dana Nacionalni stožer objavio je da će osobe koje su preboljele COVID primiti samo jednu dozu cjepiva.