HZJZ je na svojim stranicama, objavio odgovore na najčešća pitanja o cijepljenju, među kojima se našlo i ono o cijepljenju osoba koje su koronu već preboljele. Evo tko će dobiti svoje dvije doze, unatoč tomu što je prebolio COVID unatrag šest mjeseci.


To će biti osobe slabijeg imuniteta zbog bolesti ili lijekova, stariji od 65 godina te ako vas to traži poslodavac ili vam je potrebno za putovanja.

Vezani članci Cjepivo, ilustracija Više od 150 milijuna doza cjepiva dosada je primijenjeno, a barem jednu dozu primila je četvrtina Europljana Ines Nevjestić Provjerili smo kako teče cijepljenje na jednom od tri nova punkta u Zagrebu i je li itko odbio primiti cjepivo pojedinog proizvođača

Ako netko nema te razloge, a cijepio se s dvije doze - bez obzira na to što je prebolio koronavirus unutar posljednjih šest mjeseci, nema razloga za brigu.

"Mi smo do sada cijepili sve osobe s dvije doze, može se i dalje cijepiti s dvije doze. Ništa se takvoj osobi neće dogoditi, jedino je pitanje organizacije cijepljenja, pozivanje na cijepljenje, i pitanje utroška doza. Bolje solidaran pristup da se ostave doze za one koji su potrebitiji", kaže Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

Prije nekoliko dana Nacionalni stožer objavio je da će osobe koje su preboljele COVID primiti samo jednu dozu cjepiva.