Racija u restoranu na Trešnjevci
Racija u restoranu na Trešnjevci Foto: Youtube screenshot/Youtube

Odvjetnik privedenog ugostitelja u čijem je lokalu provedena racija kaže kako njegov klijent negira odgovornost.


Policija je jučer upala u restoran i noćni bar Passage kod Dragaša te objavila video racije. U restoranu su naime zatečene 34 osobe, izdane su četiri novčane kazne zbog nepridržavanja mjera, dio objekta je zapečaćen, a vlasnik je priveden.

Vezani članci Stjepan patalen: Bolnička posjeta - 2 Stjepan sad konačno može svojoj ljubavi: "Tri mjeseca nisam bio ovdje. Tri mjeseca" Koronavirus, ilustracija - 4 Nastavljaju se bolje brojke: Danas u Hrvatskoj 1342 nova slučaja zaraze, preminulo je 36 osoba

Milko Križanović, odvjetnik privedenog ugostitelja, za DNEVNIK.hr kazao je kako očekuje da će njegov klijent danas izaći pred Državno odvjetništvo te će aktivno iznositi obranu.

Ugostitelj negira odgovornost, radi se o privatnom okupljanju na koje je pozvao prijatelje, kaže odvjetnik.

"On je pozvao svoje prijatelje na ručak. Ne može se reći da je privatno okupljanje bilo kršenje mjera jer je to atak na ljudsku slobodu i pravo pojedinca da upravlja svojim životom", kaže odvjetnik.

Dodaje kako restorani ne rade, ali privatna okupljanja nisu zabranjena. Na našu opasku kako su na snazi i zabrane okupljanja osoba koje dolaze iz više kućanstva, Križanović se zapitao je li netko provjeravao koliko je ljudi došlo na pogreb Miroslava Tuđmana.

Na pogrebu Miroslava Tuđmana okupilo se stotinjak ljudi, dok trenutačne epidemiološke mjere propisuju kako "na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni može biti prisutno najviše 25 osoba".