Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optimizam pred sezonu

Raste broj kuća za odmor koje nude ono što turisti u doba korone posebno vole: "Imamo 10 tisuća noćenja, 40 posto je bolje nego lani"

Aktualno Galerija Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 6 Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 6 Foto: DNEVNIK.hr Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 5 Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 5 Foto: DNEVNIK.hr Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 4 Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 4 Foto: DNEVNIK.hr Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 3 Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Kuće s bazenom postaju sigurna odmorišta? - 2 Galerija 1/7 >>
S boljom epidemiološkom slikom vraća se optimizam među turističke djelatnike. Jedan od aduta su i kuće s bazenima, koje gostima pružaju privatnost i zdravstvenu sigurnost.

U brdima iznad Podstrane gotovo svaka kuća preuređena je za turizam. Neke pune stakla, a druge tradicionalne kamene, ali većina je s bazenima. Luka je preuredio djedovinu. S terase njegova bazena spektakularan pogled na more i Split. "Oni vole što mogu biti na miru, ne miješaju se s drugima na plaži", istaknuo je Luka Bakota.

No bazene imaju i kuće na samoj plaži. Plave kvadrate vode turisti iznimno vole. U deset godina u Podstrani je izgrađeno više od 150 kuća za odmor s bazenima, izvijestila je Sofija Preljvukić u Dnevniku Nove TV.

Vlasnik Mario Tomasević i sam je oko Uskrsa prebolio koronu. "Ajme, ni neprijatelju, strašno je bilo", prisjetio se Tomasević. Zato shvaća zašto su neki gosti oprezni te žele izolaciju i sigurnost. Već imaju goste i dobre rezervacije, među njima i dvojac iz Njemačke. "Dolazili smo ranijih godina i nije bilo bazena. Sada smo došli i bazen je tu. Osjećamo se kao VIP gosti", kazao je Peter.

Pročitajte i ovo Optimizam: Formula za turizam - 9 Ide na bolje Mali pomak do starog normalnog: U planu su koncerti s publikom, a i podaci o broju turista u Hrvatskoj bude optimizam

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dokaz o imunosti na COVID Digitalne zdravstvene propusnice trebale bi spasiti turističku sezonu, doznajte kako će funkcionirati

Nedaleko se gradi još nekoliko vila, također s bazenima. Turistička zajednica potvrđuje da se bazeni jako traže, a bilježe i ukupno bolje brojke dosta bolje od lanjskih. "Imamo 10 tisuća noćenja, 40 posto bolje nego lani", rekla je Zdravka Švenda, direktorica TZ-a Podstrane.

Ali opet, Luka još čeka da mu se ova sezona osmjehne. "Imali smo grupe rezervirane pa su otkazale. Vidjet ćemo hoćemo li puniti. Mi ćemo se kupati, a turisti ako dođu - dođu", zaključio je Bakota kroz smijeh. 

Više o kućama s bazenom, pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene