Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Oboljeli od COVID-a došao je u ponedjeljak u zgradu općinskog suda u Požegi, izvijestila je u utorak policija i najavila da 36-godišnjaka čeka kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti. Kaznenu prijavu zaradio je i 28-godišnjak iz Otočca koji je, unatoč zabranama, otvorio ugostiteljski objekt.


U jutarnjim satima 36-godišnjak je pristupio u zgradu suda iako mu je zbog pozitivnog testa na COVID-19 izrečena sigurnosna mjera liječenja u kući, od 27. siječnja do 6. veljače 2021.

Vezani članci Stjepan patalen: Bolnička posjeta - 2 Stjepan sad konačno može svojoj ljubavi: "Tri mjeseca nisam bio ovdje. Tri mjeseca" Izbori u vrijeme korone, ilustracija DIP objavio upute za glasanje: Masku na biralištu skidate samo na kratko, povećan obvezan razmak

Time nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima, stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske.

Najavila je da, nakon što istekne izrečena mjere liječenja, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona.

Kaznenu je prijavu za dobio i 28-godišnjak iz Otočca koji je u ponedjeljak otvorio svoj ugostiteljski objekt, unatoč zabranama.