Obavijesti Video Pretražite Navigacija
normalizacija zdravstva

Kako će od ponedjeljka funkcionirati najveći KBC u Hrvatskoj? Ravnatelj: "Svatko će dobiti uslugu u opsegu koliko možemo"

Sutra kreće drugi val popuštanja mjera među kojima je i normalizacija zdravstvenog sustava. Kako će od sutra funkcionirati najveći Klinički bolnički centar u zemlji koji se osim s koronavirusom mora nositi i s posljedicama potresa pitala je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac ravnatelja KBC-a Zagreb Antu Ćorušića.

Iako se zdravstveni djelatnici koji su bili zaraženi ili kod kojih se javila sumnja, polako vraćaju na posao, svi su na dodatnom oprezu kako se slična situacija ne bi ponovila. U zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici 240 djelatnika bilo je u samoizolaciji, a ravnatelj bolnice Mario Zovak bio je zaražen. U međuvremenu je on ozdravio i prije tjedan dana se vratio na posao. A vratila se i većina djelatnika.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

"To nas niti u jednom trenutku nije usporilo niti nam je dalo nekih problema u našem funkcioniranju. Svi članovi osoblja i naravno pacijenti koji su bili pozitivni i u kontakti su bili zbrinuti u pravilima struke, uključujući i moju malenkost", rekao je Zovak. I pripremaju se za sutra. U funkciju se vraća dio hladnog pogona, radit će se cijeli dan, moguće i vikendom da se smanji gužva. A sve uz najstroži COVID protokol.

"Mi imamo posebne odjele, posebne operacijske sale, posebne jedinice intezivnog liječenja u koje se smještaju pacijenti koji su suspektni, bilo zbog kliničkih ili epidemioloških razloga i koji su tamo smješteni dok nismo sigurni da nemaju virus", rekao je Zovak..

Kako će od sutra funkcionirati najveći Klinički bolnički centar u zemlji koji se osim s koronavirusom mora nositi i s posljedicama pitala je reporterka Dnevnika Nove TV Barbra Štrbac ravnatelja KBC-a Zagreb Antu Ćorušića.

Ćorušić vjeruje kako će sve biti dobro. "Dobili smo mjere i upute kako aktivirati", kaže ravnatelj i dodaje da moraju voditi računa o kroničnim bolesnicima.

Svi koji dolaze u bolnicu morat će proći trijažu, a KBC Zagreb je i za to spreman s 11 kontejnera te tri šatora, a još šatora se montira.

"Propisano je koliko pacijenata može biti u čekaonici, kao bolnica samo se u odlično pripremili", kaže Ćorušić te dodaje kako su još prošlog tjedna reevaluirali liste čekanja.

"Svatko će dobiti uslugu u opsegu koliko možemo", kaže ravnatelj te dodaje kako sada hladni pogon može raditi na 15-20 posto kapaciteta od prije, a hitne pacijente primaju cijelo vrijeme.

Ćorušić kaže i kako će zasigurno više raditi.

"Više ćemo raditi, jer to žele zaposlenici koji su bili na B listama i doma čekali poziv. Potres nas je pogodio, ostali smo bez četvrtine postelja. Svi pacijenti sa Šalate su preblačeni u kompleks Rebro. Radit ćemo i popodne i vikendom i uspjet ćemo smanjiti liste čekanja hladnog pogona", zaključuje ravnatelj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene