Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Dubrovačko-neretvanskoj županiji zeleno svjetlo za ukidanje e-propusnica unutar županije

Turizam i koronavirus, kako dalje? - 5
Turizam i koronavirus, kako dalje? - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Turizam i koronavirus, kako dalje? - 5 Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj je dosad 2047 osoba zaraženo koronavirusom, od čega ih je 1232 ozdravilo, a preminulo je 63 ljudi.

* Zaraženo 2047 ljudi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ozdravilo 1232 osoba

* 63 umrlih

Situaciju u svijetu pratite ovdje.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

18:22 Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Odluka stupa na snagu danas, što znači da je propusnica potrebna samo za odlazak na područje druge županije.

17:54 Hrvatska udruga za logoterapiju "Logos", članica Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske, prošlog je tjedna otvorila stranicu za pomoć u krizi na kojoj se svi zainteresirani mogu javiti dežurnim volonterima. Sve informacije mogu se dobiti na Facebooku i internetskim stranicama udruge "Logos" logoterapija.com

16:16 Desetak štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe iz smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici, gdje se bila proširila zaraza koronavirusa, dosad je otpušteno iz bolnice te su vraćeni u dom. Više o tome OVDJE. 

12:58 Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju. Od trideset i dva pacijenta s područja Sisačko-moslavačke županije, ozdravilo je 19 pacijenata. 

12:50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 39. Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog bolesti COVID-19.

U protekla 24 sata izliječena je jedna osoba iz Vinkovaca, te ukupan broj do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 11.

12:43 U protekla 24 sata nema novooboljelih u Krapinsko-zagorskoj županiji, rekao je načelnik Županijskog stožera Anđelko Ferek-Jambrek. U posljednja 24 sata uzeto je 35 brisova i nema pozitivnih nalaza. Zabilježen je jedan smrtni slučaj o kojem je Nacionalni stožer izvijestio na jučerašnjoj konferenciji.

"Nažalost, preminula je jedna osoba s područja Pregrade. Riječ je o ženskoj osobi koja je 34. godište. Izražavamo sućut obitelji preminule, istaknuo je Ferek-Jambrek".

12:36 Prema izvješću KBC-a Split, tijekom poslijepodneva 27. 4. 2020. preminule su dvije osobe. Preminula ženska osoba dobi od 80 godina bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Druga je preminula osoba muškarac od 59 godina (nije bio korisnik doma).

Obje su osobe uz nekoliko teških kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju. Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 167 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije tri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom, i to iz Splita dvije i iz Solina jedna.

12:30 Na području Korivničko-križevačke županije umrle su dvije osobe zaražene koronavirusom, obje iz Doma za starije i nemoćne.

„U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica potvrđena su tri nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o štićenicima Doma. Nažalost noćas su u koprivničkoj bolnici preminule dvije osobe, štićenici Doma koji su bili pozitivni na virus i ovim putem izražavam sućut obitelji“, izvijestio je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Stožera Ratimir Ljubić te dodao kako je od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno ukupno 68 osoba pozitivnih na koronavirus.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić pojasnio je kako su osobe preminule s, a ne od koronavirusa.

12:22  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji deseti dan nema novozaraženih, odnosno među 71 uzorkom poslanim na analizu u ponedjeljak nije zabilježen nijedan novi slučaj. Također izliječeno je još 11 osoba te ih je ukupno 52. Među poslanim uzorcima u ponedjeljak bili su i oni djelatnika timova u smjenama koji se trebaju vratiti na posao u Domu za starije Domus Christi iz Dubrovnika, Domu za starije i teško bolesne osobe Majka Marija Petković iz Blata te Domu za starije Korčula.

12:17 Novih zaraženih nema ni u Brodsko-posavskoj županiji. Ukupno je u toj županiji 20 zaraženih.

12:16 U Varaždinskoj županiji nema novih zaraženih. Ukupno je 46 osoba zaraženo.

12:15 U Međimurskoj županiji nema novih zaraženih.

12:07 U Gradu Zagrebu je jučer obavljeno 191 testiranje. Jedna je osoba novozaražena te ih je ukupno 463. Izliječeno je 299 osoba. 

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, najavio je kako će se na toj lokaciji, prvoj u Hrvatskoj, pokrenuti serološko testiranje čim stigne odluka o tome.

11:49 U Primorsko-goranskoj županiji sedmi dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa, ukupno je 35 osoba pozitivnih na koronavirus, a isto toliko ih je već ozdravilo, podaci su iz županijskog Stožera Civilne zaštite.

Iz stožera i dalje pozivaju na pridržavanje sigurnosnih mjera, nošenje zaštitne opreme i držanje razmaka.

11:28 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je 28. dan bez novooboljelih osoba te od 22. travnja u županiji nema nijedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutačno nalaze 262 osobe, 33 uzorka poslana su na analizu te je ukupno testirano 346 osoba.

11:20 Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježena je jedna novopozitivna osoba od 105 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Ukupno je na području županije 117 oboljelih od koronavirusa, od kojih je 67 izliječeno. Novopozitivna osoba na koronavirus je iz Koške i nije kontakt do sada poznate oboljele osobe. 

U KBC-u Osijek i dalje je sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika.

11:10 U Zagrebačkoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je u županiji 129 oboljelih. Do sada je ukupno izliječeno 50 osoba.

10:35 U Ličko-senjskoj županiji deseti dan zaredom nema novooboljelih. U posljednja 24 sata uzeto je dodatnih pet uzorka. Pristigla su tri negativna rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja pet uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19, od čega su tri osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 307 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 136 osoba.

10:13 Na području Zadarske županije nema novozaraženih osoba,pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječeno je 39 od kojih najviše sa području Grada Zadra.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu nalazi se pet osoba , a u bolnici u Biogradu na liječenju je troje lakših pacijenta. Nitko nije na respiratoru. Aktivni nadzor provodi se nad 483 osoba, a istekao je za 2363 stanovnika s područja Zadarske županije.

10:10 Nema novooboljelih u Istarskoj županiji. Trenutačno je na ispitivanju devet uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

10:06 Zahvaljujući sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji ministar zdravstva Vili Beroš predložio je ukidanje noćne smjene u tzv. COVID ambulantama.

Radno vrijeme u posebno izdvojenim ordinacijama za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa - tzv. COVID -19 ambulanti je svaki dan od 8 do 20 sati na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb - centar
Av. V. Holjevca 22, Tel: 01/6598 464 i 01/6598 463
Dom zdravlja Zagreb - Istok
Grižanska 4, tel: 01/2960 418
Dom zdravlja Zagreb – Zapad
Prilaz baruna Filipovića 11, tel.: 091/ 3876 591

09:51 Novooboljelih nema ni u Karlovačkoj županiji. Do sada su ukupno testirane 1324 osobe. U OB Karlovac hospitalizirane su 4 osobe zaražene koronavirusom, trenutno je 1 osoba u Zagrebu na liječenju, 9 osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a 17 osoba je do sada izliječeno.

09:40 Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 38 osoba.

08:40 Već sedmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih, odnosno pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata testirane su tri osobe, a njihovi rezultati bili su negativni. Na području županije i dalje je šestero zaraženih od koronavirusa, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID-19, a ostalih četvero ih nema.

Od početka trajanja koronavirusa na području VPŽ-a jedna se osoba oporavila i ozdravila od bolesti COVID-19. Na području Virovitičko-podravske županije, ukupno je testirano 455 osoba. Osim toga, djelatnici policije obišli su adrese 45 osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije. Jedna od njih nije bila kod kuće.

08:35 Trinaesti dan zaredom na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih. Jučer je u bjelovarskoj Općoj bolnici testirano 20 osoba i za njih 18 stigli su nalazi i svih 18 je negativno, dok se za 2 osobe nalazi još očekuju. Također, još je jedna osoba ozdravila, tako da je s današnjim danom na području Bjelovarsko-bilogorske županije troje zaraženih.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 337, a u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Policijski djelatnici do sada su izvršili provjeru mjera samoizolacije 3111 puta.

7:53 Zbog popuštanja mjera diljem Hrvatske svoja vrata u ponedjeljak su otvorile brojne trgovine, a u nekima su se odmah stvorile gužve. Više o prvom danu popuštanja mjera doznajte ovdje.

7:49 Sindikalni čelnici poručili su u ponedjeljak nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) da su sve tri sindikalne središnjice složne oko toga da nema razloga za rad trgovina nedjeljom. Resorni je ministar rekao da je odluka donesena na temelju struke i podložna je promjenama. Više o tome doznajte ovdje.

7:44 U ponedjeljak je počela prva faza popuštanja mjera i vraćanja života u normalu. Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u Dnevniku Nove TV otkrio je da će se oko 11. svibnja razmotriti sustav e-propusnica. Objasnio je i što možemo očekivati u sljedećim tjednima borbe s koronavirusom. Više o tome pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene