Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj samo dva novooboljela od koronavirusa, karlovački stožer objasnio zašto ima drugačije podatke od Nacionalnog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, Nacionalni stožer danas nije održao konferenciju za medije. U priopćenju navode kako u zadnja 24 sata imamo samo dva nova slučaja.

 * 2224 oboljele osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 1913 ozdravilo 

* 95 je preminulo 

Tijek događaja pratite u nastavku.

15:57 Iz karlovačkog stožera objasnili su zašto se razlikuju njihovi podaci o novozaraženima od podataka Nacionalnog stožera.

"Riječ je o osobi koja je obiteljski kontakt već ranije oboljele osobe, a koja je bila u samoizolaciji i pod epidemiološkim nadzorom. Na ponovljenom testiranju nalaz je bio pozitivan, iako je ranije testiranje pokazalo granični nalaz. Bit će ponovno testirana kroz 3 dana. Znači, obiteljski kontakt koji je u samoizolaciji testiran kao graničan te zbog toga ostao u samoizolaciji te se naknadno pokazao pozitivan. Klinički bez simptoma. Radi se o kontrolnom brisu osobe koja je trebala izaći iz samoizolacije."

Objašnjenje zašto su se razlikovala izvješća županijskog i nacionalnog stožera:
Županijski stožer dobiva informacije oko 9 sati o osobama testiranim dan ranije, a Nacionalni stožer ima najnovije informacije i od tog dana, što znači da bi nama ova informacija pristigla vjerojatno sutra, objasnilo su.

14:00 U Hrvatskoj su u 24 sata zabilježena dva nova slučaja koronavirusa, javili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. Novooboljeli su iz Grada Zagreba i Karlovačke županije. Ozdravile su još 44 osobe. Ukupan broj ozdravljenih je 1913. Dosad je preminulo 95 osoba.

Do sada je testirano 52425 osoba, od toga 857 u posljednja 24 sata.

13:30 Požeško-slavonska županija također nema novooboljelih. Pet je aktivnih slučajeva i te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji.

12:45 Novooboljelih nema ni u Sisačko-moslavačkoj županiji, javljaju iz tamošnjeg stožera.

12:30 U Ličko-senjskoj 28. dan za redom nema novooboljelih osoba.

12:16 Prema dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a imaju nove 3 izliječene osobe - jedna iz Konavala i dvije iz Dubrovnika.

12:12 Međimurska županija je 8. dan za redom "korona-free" županija te već 32. dan nema novooboljelih osoba, javili su iz tamošnjeg stožera.

11:29 Koronavirusom najpogođenija županija, Splitsko-dalmatinska, objavila je kako danas ni oni nemaju novooboljelih.

11:09 Novih oboljelih nema ni u Zagrebačkoj županiji, izvijestili su iz tamošnjeg stožera.

10:45 Ni u Primorsko-goranskoj županiji nema novooboljelih. Još tri osobe su ozdravile.

10:10 Novooboljelih nema ni u Vukovarsko-srijemskoj županiji. To im je 18. dan bez novih slučajeva i treći dan da su korona free županija.

10:03 Novih slučejave zaraze nema ni u Šibensko-kninskoj županiji.

"Svih 90 uzetih briseva od korisnika i osoblja Doma za starije i nemoćne osobe 'Cvjetni dom' Šibenik su negativni. Tako da je s današnjim danom broj oboljelih u našoj županiji i dalje 91, kao i broj oporavljenih 77", javljaju iz stožera.

9:30 Novooboljelih nema ni u Karlovačkoj županiji, javljaju iz tamošnjeg stožera.

9:29 Stožer civilne zaštite Istarske županije objavio je da ni u toj županiji nema novooboljelih.

9:25 Na području Krapinsko-zagorske županije već 18 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još dvije osobe iz Oroslavja.

9:20 "Bjelovarsko-bilogorska županija od danas je korona-free županija jer je izliječen i posljednji zaraženi pacijent koronavirusom. Na području naše županije do sada je bilo 10 osoba zaraženih koronavirusom i svi su ozdravili", javljaju iz županijskog stožera.

9:18 U zadnja 24 sata ni na području Osječko-baranjske županije nema novooboljelih osoba na koronavirus. 

9:15 U Virovitičko-podravskoj županiji ni 14. dan za redom nema novooboljelih. U zadnja 24 sata testirano je 15 osoba i sve su bile negativne. Još jedn osoba s područja županije je ozdravila. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba zaraženo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo.

8:53 Stanje na području Zadarske županije je stabilno, nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a broj ozdravljenih je i dalje 82. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 14 uzoraka i svi su negativni. Ukupno je do sada testiran 2331 uzorak.

8:00 U petak su zabilježene i gužve na granicama. Počeli su stizati prvi gosti, uglavnom iz Slovenije. 

Kako je jučer bila na ulazima u Hrvatsku, čitajte ovdje.  

7:30 U Hrvatskoj je u petak zabilježen samo jedan novi slučaj koronavirusa. Ukupan broj ljudi kod kojeg je novi virus potvrđen je 2222. Trenutno je aktivno 258 slučajeva.

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, Nacionalni stožer danas neće održati konferenciju za medije. Iduća će biti u ponedjeljak.

7.00 Nakon što je Slovenija u petak proglasila kraj epidemije, šef HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je koji se uvjeti moraju ispuniti da se to dogodi i kod nas. 

Više o tome ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene