Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon odluke Slovenije

Krunoslav Capak otkrio koji su uvjeti za proglašenje kraja epidemije koronavirusa

Nakon što je susjedna Slovenija proglasila kraj epidemije koronavirusa, šef HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio je koji parametri moraju biti zadovoljeni da bi se takva odluka donijela i u Hrvatskoj.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj je konferenciji za medije  Stožera civilne zaštite objasnio koji uvjeti moraju biti zadovoljeni da bi se u Hrvatskoj proglasio kraj epidemije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije Slika nije dostupna Neke mjere još na snazi Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj"

"Proglašavanje završetka epidemije po novom Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti provodi se tako da HZJZ daje prijedlog ministru zdravstva, a odluku na temelju njegova prijedloga donosi Vlada.

To je epidemiološka procjena koja se bazira na težini bolesti, opasnosti bolesti, transmisiji bolesti, opasnosti od ponovnog dolaska bolesti te na temelju broja oboljelih", rekao je.

Podsjetimo, slovenska vlada prva je u Europi proglasila kraj epidemije koronavirusa proglašene 12. ožujka. Mediji su u petak tu odluku ocijenili "iznenađujućom" s obzirom na to da je premijer Janez Janša u četvrtak u parlamentu najavljivao da će se tek krajem svibnja proglasiti kraj epidemije i ukinuti neke mjere restrikcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene