Dječji vrtić, ilustracija
Dječji vrtić, ilustracija Foto: Miranda Cikotić/Pixsell

Umjesto Dječjeg vrtića More dežurni vrtić bit će Dječji vrtić Rusulica, kažu u Gradu Splitu. Prošlog tjedan u DV More bila su djeca zaposlenice Doma u Vukovarskoj u kojoj je 10 pacijenata pozitivno na koronavirus. I zaposlenica Doma i njena djeca su dobro i nemaju simptome.


Od danas je zamijenjena lokacija dežurnog vrtića u sklopu ustanove Cvit Mediterana u Splitu. Umjesto Dječjeg vrtića More dežurni vrtić bit će Dječji vrtić Rusulica, javljaju u Gradu Splitu.

Vezani članci Zoran Ničeno i Domagoj Mikić - 4 Više se ne gleda državljanstvo: Načelnik uprave za granicu objasnio tko i pod kojim uvjetima može ući u Hrvatsku Torcidin mimohod za Vukovar bez pridržavanja mjera Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke

Razlog za to su mjere predostrožnosti jer su prošlog tjedna u ovom vrtiću boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici koji je u utorak navečer evakuiran nakon što se doznalo da 10 štićenika ima koronavirus. Ovog tjedna u vrtiću More nije bilo djece.

U suradnji s epidemiolozima poduzete su sve potrebne radnje, prostorije vrtića se dezinficiraju, djelatnice vrtića koje su radile s djecom poslane su kući, a djeca i njihova majka, zaposlenica Doma umirovljenika, dobro su i nemaju nikakve simptome bolesti.

Prošlog tjedna u sva četiri dežurna vrtića na području Splita dolazilo je troje djece, a od ponedjeljka samo jedno dijete u dežurni vrtić ustanove Grigor Vitez.