Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otišli na psihijatrijski pregled

Trostruko ubojstvo u Splitu: Djelatnici hitne na bolovanju, a uskoro će ispitati svjedoke

Filip Zavadlav doveden u Zagreb
Filip Zavadlav doveden u Zagreb DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Filip Zavadlav doveden u Zagreb Galerija 1/1 >>
Trostruki ubojica iz Splita nalazi se u Zagrebu gdje će u klinici za psihijatriju Vrapče nad njim biti provedeno kombinirano psihijatrijsko i psihološko vještačenje. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, Županijsko državno odvjetništvo uskoro će početi s ispitivanjem svjedoka i drugih oštećenika.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu naložilo je vještačenje osumnjičenog za trostruku likvidaciju u središtu Splita. Kreće se i s ispitivanjima svjedoka.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Za tjedan dana u Splitu će se održati prosvjed. A policija istražuje tko je prijetio medicinskom osoblju hitne pomoći, ali i bolnice. Nakon subotnjeg krvoprolića, troje djelatnika hitne je završilo na bolovanju.

"Prestrašeni povikom 'sve ću vas ubiti otišli na psihijatrijski pregled. Vidio sam nalaze da im je dežurni psihijatar dao radnu dijagnozu akutni stres“, rekao je Leo Luetić iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Zasad još nije poznato tko je točno prijetio. Jedino što je policija utvrdila kako prijetnje nisu došle od osumnjičenog za trostruko ubojstvo. Policija sve ispituje.

"Nije nitko vidio da je tada u tom trenutku neka osoba prijetila oružjem djelatnicima, čuli su se povici iz susjedne ulice što je zaplašilo ljude koji su se tu nalazili“, kaže glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu odredio je provođenje kombiniranog psihijatrijskog i psihološkog vještačenja okrivljenika za trostruko ubojstvo, a koje je povjereno klinici za psihijatriju Vrapče.

"Ako je dobio adekvatan tretman, psihijatrijski vjerujem da bi trebao bitno drugačiji nego prilikom ispitivanja kod državnog odvjetnika i suca istrage“, kaže Branko Šerić, odvjetnik osumnjičenog.

Kako doznajemo Županijsko državno odvjetništvo uskoro će početi sa ispitivanjem svjedoka i žrtava. Idući tjedan bit će prosvjed.

A telefonsku prijetnju smrću liječnicima primili su u splitskoj bolnici. Policija je uhitila muškarca koji je na krim istraživanju. Neslužbeno, spominjao je i nedavno trosturko ubojstvo.

S druge strane, u Splitu su se dogodila nova uhićenja, koja nisu vezana s ovim ubojstvima. Droga je pronađena kod dvije osobe.

"Protiv njega je podnesena kaznena prijava neovlaštene proizvodnje i promet drogama i predan je pritvorskom nadzoriku. Pronađeno je oko 135 grama speeda, 84 grama marihuane i 7 tableta ecstasy. Također protiv 19 godišnjaka podnesena je kaznena prijava jer je kod njega pronađeno 134 grama marihuane“, kazala je Lolić.

Prošle godine 176 osoba kazneno je prijavljeno zbog droge.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene