Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP-ovi zastupnici iz protesta napustili Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić popodne je na raspravu stavio Vladino izvješće o pregovorima s EU-om i o ZERP-u, ali zastupnici o tome nisu mogli raspravljati jer nije bilo ni izvješća ni predlagača - Kluba SDP-a.

Zastupnici toga kluba dogovarali su se u svojim prostorijama o tome kako se postaviti prema činjenici da HDZ ne želi raspravljati o toj točki. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svađe u Saboru VIDEO: Težak dan za Luku Bebića Slika nije dostupna Počela rasprava Nacrt ustavnih promjena uvršten u dnevni red Sabora

>> Milanović: 'Premijerove izjave o ZERP-u nepotrebna blamaža'

SDP je na početku popodnevnog zasjedanja zatražio da premijer žurno dođe u Sabor i objasni svoje i izjave europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna da bi odgoda rješavanja pitanja ZERP-a mogla blokirati pregovore.

Kako im je taj zahtjev odbijen, SDP-ovci su se povukli na sjednicu Kluba da bi se dogovrili što dalje. Nedugo zatim iz stranke je priopćeno da napuštaju sjednicu u znak prosvjeda, jer HDZ nije spreman za raspravu o ZERP-u. U priopćenju se podsjeća da je na inicijativu Kluba SDP-a u dnevni red tekuće sjednice uvrštena rasprava o Vladinu izvješću o aktivnostima vezanim uz pregovore s EU-om i o ZERP-u. "Točka je u dnevni red uvrštena 27. veljače, no još nije došla na red, a pitanje je kad će", objasnili su SDP-ovci razloge napuštanja sabornice.

Međutim, dok su oni vijećali na Klubu, predsjednik Sabora Luka Bebić uvrstio je na dnevni red desetu točku o EU i ZERP-u.

"Ne možemo raspravljati, za to nema uvjeta jer predlagač, Klub SDP-a, nije tu", rekao je Bebić i najavio da će se o toj točki raspravljati kad se SDP-ovci vrate.

SDP-ovci su se vrlo brzo našli u sabornici i objasnili da ne žele raspravljati bez nazočnosti premijera Sanadera.

Bebić im je odgovorio da će ta točka biti prva na dnevnom redu u srijedu te da će se osobno potruditi da Vlada bude "reprezentativno zastupljena".

Kazao je i kako ga zastupnici često pitaju kad će na dnevni red ova ili ona točka. "To ni ciganka s kartama ne bi mogla znati, kao što se nekad govorilo", poručio je Bebić zastupnicima.

Kako nije bilo uvjeta za daljnje rasprave, današnje zasjedanje je završilo, a sjednica se nastavlja sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene