Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjerena oporba

'HDZ ima plan da im Sanader i treći put dobije izbore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Može li i na koga u Saboru računati Ivo Sanader i tako pomutiti račune bivšoj stranci?

Potez bivšeg šefa Vlade gotovo je nezaobilazna tema na saborskim hodnicima. Da je mogao, izbjegao bi ju i Luka Bebić, a iako je Sanaderov prijatelj, šef Parlamenta, stranci ne okreće leđa. 'Podržavam predsjednicu stranke i vodstvo stranke u pogledu provođenja programa koalicijskih partnera i programa HDZ-a', prokomentirao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni ured za reviziju: Jarnjak ispitan na USKOK-u Slika nije dostupna Zastupnici nevoljko sklopili primirje Sabornica se upristojila, Burić pristao ne vrijeđati

U njega se zaklinje i Sanaderov prijatelj, Mario Zubović. No, ljuti ga bilo kakva pomisao da bi upravo on, iz jedne takve grupe bliske bivšem premijeru, Jadranki Kosor mogao zadavati glavobolje. 'Ja ne znam da takvo nešto postoji. No, Sanader je i dalje moj prijatelj', rekao je Zubović.

Prijateljstvo još nedavno nije skrivao ni Stjepan Fiolić. Tada je znao kome je odan. No, 'pere' li se još uvijek od navodne paralelne grupe zastupnika, na čiju bi potporu u saborskim klupama Sanader mogao računati, bilo je gotovo nemoguće provjeriti. Svi pozivi završavali su porukom da je mobilni telefon isključen.

Navodno, iza hitnih sastanaka, skrivao se Jerko Rošin. Stranka ga je sankcionirala, jer se još u siječnju, odazvao Sanaderovu pozivu u sjedištu HDZ - a. Nikad se javno nije ustručavao reći da Sanader može računati i na njega, ali danas na sve upite nema komentara.

Oporba iščitava poruku

Okupiran kazališnim probama, šuti i Petar Selem. I njega se, naime, smatra jednim od Sanaderovih igrača. Oporba u njegovu dolasku iščitava poruku. ‘Očito je shvatio da HDZ ima plan da on i treći put za njih dobije izbore. Ali uloga žrtvenog janjeta, koju su mu namijenili, nije mu sjela’, smatra SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk.

Druga strana Markova trga s kojeg je bez logičnog objašnjenja otišao uzvraća.  Drugi čovjek Vlade nudi svoj scenarij.  ‘Možda njegov povratak znači, on je nezavisan, možda će se priključiti SDP-u, s obzirom na svjedočenje u Saboru’, rekao je Darko Milinović, potpredsjednik Vlade.

>> Za Sabor je Ivo Sanader još uvijek član HDZ-a

Kakav god on plan imao, drugi čovjek Sabora svaku je pomisao na pokušaj puča u vlastitim redovima odrješito otklonio.  ‘Naši su svi članovi HDZ-a, a nisu članovi – nečlanovi. A Sanader nije član’, rekao je Ivan Jarnjak, potpredsjednik Sabora. Ali ih je mogućim dolaskom itekako uspio uzdrmao.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene