Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na intervju za DNEVNIK.hr

Zajednica žena HDZ-a optužila Škoru za seksizam: "Demonstrirao je svoje prostaštvo, primitivizam i iskompleksiranost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika Miroslav Škoro u intervjuu za DNEVNIK.hr upitao je kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović što je točno ona radila u njegovom ormaru devedesetih. Oštro mu je odgovorila Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski".

Zajednica žena HDZ-a optužila je predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru za seksizam u kampanji za predsjedničke izbore. Nije im se svidjelo Škorino pitanje što je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović radila u njegovom ormaru.

Naime, Škoro je, odgovarajući na izjavu Grabar-Kitarović da je tamburao po Americi i bio u ormaru devedesetih, u intervjuu za Dnevnik.hr upitao kandidatkinju HDZ-a za drugi mandat što je točno ona radila u njegovom ormaru devedesetih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SKUP U SPLITU Škoro oštro po Grabar-Kitarović: "U toj njenoj knjižici bi trebao biti vozni red - da se maknemo s ceste, da nas ne pogaze..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svestran Omiljeni pjevač, vicmaher, poduzetnik i predsjednički kandidat: Tko je Miroslav Škoro?

Priopćenje Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" prenosimo u cijelosti:

"Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" najoštrije osuđuje seksistički ispad Miroslava Škore, koji skandaloznom izjavom da mu je "predsjednica bila u ormaru" vrijeđa ne samo predsjednicu RH, već cijeli ženski rod.

Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije. Škoro je nakon ovog vulgarnog izgreda izgubio svako pravo da ga se naziva „gospodinom“.

U nedostatku argumenta i programa pokušao je predsjednicu diskreditirati na temelju spola, no time je - na vlastitu žalost - samo demonstrirao svoje prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture", navode u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene