Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak nakon zimskog sna

Vrlo su brzi, ali i najugroženija skupina u prometu: Stiže vrijeme kada na njih posebno moramo obratiti pažnju

Nova sezona motora s više opreza (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Nova sezona motora s više opreza (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nova sezona motora s više opreza (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nova sezona motora s više opreza (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nova sezona motora s više opreza (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nova sezona motora s više opreza (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nova sezona motora s više opreza (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Blagdanski vikend u znaku je loših vremenskih uvjeta. Iz HAK-a pozivaju na dodatan oprez zbog kiše i skliskih kolnika, a u prometu je i sve više motocikala jer i njima počinje nova sezona. Prošle godine život je na cesti izgubilo 50 motociklista. Kako bi se promoviralo sigurno krstarenje prometnicama, organiziran je trening sigurne vožnje.

Vrijeme više priliči jeseni nego proljeću. No, trening sigurne vožnje mnogi motoristi nisu htjeli propustiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

"Ovo su uvjeti koji nas zadese na cesti. Radi se o vodi, šljunku, lišću i klizavom terenu. Motoristi voze po svim vremenskim uvjetima", rekao je Željko Marinović, organizator poligona sigurne vožnje.

Iako u Osijeku nije padala kiša, i ondje je sigurnost na prvom mjestu.

"Posebno bih zamolio sve motocikliste da obrate pozornost na blato nastalo poljoprivrednim radovima. Također, neka ljudi koji upravljaju strojevima koji izlaze na prometnice pripaze da na njih iznose što manje blata", rekao je Zdravko Bošnjak iz MK Osijek.

Motociklisti cijele zime nisu bili na prometnicama.

"Oni su najugroženija skupina u prometu i tijekom zimskog perioda na njih zaboravimo. Oni su vrlo brzi i ne uočimo ih na vrijeme", rekla je Irena Belamarić iz HAK-a.

Moto sezona polako se zahuktava i cestama će krstariti tisuće motociklista. Povećan oprez svih sudionika u prometu spasit će mnoge živote.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene