Vrućine su zahvatile cijelu zemlju. Temperature se u pojedinim mjestima penju iznad 30 stupnjeva.

Galerija


U nedjelju je u 15 sati pojedinim gradovima u Hrvatskoj izmjereno iznad 30 stupnjeva. U Pločama je 33,3 stupnja, 30,2 u Senju, Splitu 31, Šibeniku 32,3 stupnja. Lastovo mjeri 30,4 stupnja, a Rab 32,1.

Rashladiti se može u moru. Temperature mjerene u 15 sati pokazuju da je more 23 stupnja na Rabu, a 22 u Crikvenici i Mljetu, stoji na stranici DHMZ-a.

U cijelu nedjelju će prevladavati sunčano te vrlo toplo i vruće. Vjetar na kopnu većinom slab, duž obale jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Toplinski val, Australija (Foto: Screenshot Bureau of Meteorology) Toplinski val u Australiji: Od vrućina se tope ceste, oboreni svi rekordi

Klimatske promjene i poljoprivreda (Foto: Dnevnik.hr) Prijeti li nam veliko poskupljenje hrane? "Živimo s lažnom idejom da su resursi neograničeni, a to jednostavno nije istina"

Slično i u ponedjeljak - pretežno sunčano i vruće. Na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim predjelima povremeno umjerena naoblaka, a poneki lokalni pljusak moguć je poslijepodne u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 15 do 20, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna između 28 i 33 °C.

Tko to mene geda? Morski pas snimljen uz obalu Makarske: Stručnjak objašnjava o kojoj je vrsti riječ i je li potreban oprez