Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegavajte veće dubine

Tko to mene geda? Morski pas snimljen uz obalu Makarske: Stručnjak objašnjava o kojoj je vrsti riječ i je li potreban oprez

Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook)
Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Cro2go Facebook
Aktualno Galerija Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Foto: Cro2go Facebook +0 Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Galerija 1/2 >>
Na makarskom području u subotu je snimljen morski pas kako pliva nedaleko obale.

Nijemac Micheal Braun koji je plovio pored Makarske snimio je jučer oko 17.15 morskog psa kako pliva blizu obale.

Pročitajte i ovo Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) mogli biste se iznenaditi Objavljena karta sa svim fatalnim napadima morskog psa kakav je posljednjih dana uočen u Jadranu Slika nije dostupna VELIKA BIJELA PSINA Ima li na Jadranu opasnosti od napada morskih pasa? "Naletio je na njih i raskrvario ih"

Video morskog psa objavljen je na Facebook stranici Cro2go i dobio je mnoštvo komentara.

"I ovo malo sigurnosti što san osjećala je nestalo. Nikad više nogom u more", "Oćes se kupat ovo lito?", "Samo pličak sestro", "Mogli bi na skijanje ovo ljeto ipak?", "Ako planiraš na plažu danas nemoj daleko 😂😂😂😂", neki su od komentara.

Riječ o morskom psu Kučak (Isurus oxyrinchus) koji inače više voli hladnije more, a obali se približio kako bi se mrijestio. 

Jakov Dulčić Iz Instituta za oceanografiju ističe kako nema mjesta panici. "Ova vrsta jest potencijalno jest opasna za čovjeka i ne možemo sto posto reći da ne bi mogao napasti. Ipak, prema snimci on ne pokazuje znakove agresivnosti. Kupači bi se trebali kloniti većih dubina, a posebnu pozornost trebali bi obratiti skakači", kaže Dulčić i dodaje kako je rijeć o zaštićenoj vrsti. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene