Na makarskom području u subotu je snimljen morski pas kako pliva nedaleko obale.

Galerija


Nijemac Micheal Braun koji je plovio pored Makarske snimio je jučer oko 17.15 morskog psa kako pliva blizu obale.

Vezani članci Vatrenom crvu odgovara toplije more (Foto: Dnevnik.hr) Sve ih je više: Ako vas ubode, ovaj predator i strvinar može ispustiti toksine. Evo što trebate učiniti u tom slučaju Riba je rastjerala kupače (screenshot: Dnevnik.hr) - 1 Panika na Viru: "Kupamo se mi, a onda u moru peraja!" Stručnjak objasnio što je to preplašilo kupače

Video morskog psa objavljen je na Facebook stranici Cro2go i dobio je mnoštvo komentara.

"I ovo malo sigurnosti što san osjećala je nestalo. Nikad više nogom u more", "Oćes se kupat ovo lito?", "Samo pličak sestro", "Mogli bi na skijanje ovo ljeto ipak?", "Ako planiraš na plažu danas nemoj daleko 😂😂😂😂", neki su od komentara.

Riječ o morskom psu Kučak (Isurus oxyrinchus) koji inače više voli hladnije more, a obali se približio kako bi se mrijestio. 

Jakov Dulčić Iz Instituta za oceanografiju ističe kako nema mjesta panici. "Ova vrsta jest potencijalno jest opasna za čovjeka i ne možemo sto posto reći da ne bi mogao napasti. Ipak, prema snimci on ne pokazuje znakove agresivnosti. Kupači bi se trebali kloniti većih dubina, a posebnu pozornost trebali bi obratiti skakači", kaže Dulčić i dodaje kako je rijeć o zaštićenoj vrsti.