Na makarskom području u subotu je snimljen morski pas kako pliva nedaleko obale.

Galerija


Nijemac Micheal Braun koji je plovio pored Makarske snimio je jučer oko 17.15 morskog psa kako pliva blizu obale.

Vezani članci Potres Snažan potres jačine 5,5 prema Richteru u Jadranskom moru: ''Jako se treslo, ljuljalo je kuću, oko 25 sekundi'' Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Objavljena karta sa svim fatalnim napadima morskog psa kakav je posljednjih dana uočen u Jadranu

Video morskog psa objavljen je na Facebook stranici Cro2go i dobio je mnoštvo komentara.

"I ovo malo sigurnosti što san osjećala je nestalo. Nikad više nogom u more", "Oćes se kupat ovo lito?", "Samo pličak sestro", "Mogli bi na skijanje ovo ljeto ipak?", "Ako planiraš na plažu danas nemoj daleko 😂😂😂😂", neki su od komentara.

Riječ o morskom psu Kučak (Isurus oxyrinchus) koji inače više voli hladnije more, a obali se približio kako bi se mrijestio. 

Jakov Dulčić Iz Instituta za oceanografiju ističe kako nema mjesta panici. "Ova vrsta jest potencijalno jest opasna za čovjeka i ne možemo sto posto reći da ne bi mogao napasti. Ipak, prema snimci on ne pokazuje znakove agresivnosti. Kupači bi se trebali kloniti većih dubina, a posebnu pozornost trebali bi obratiti skakači", kaže Dulčić i dodaje kako je rijeć o zaštićenoj vrsti.