Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušena bez najave

Otišao liječniku, a kad se vratio, dočekao ga šokantan prizor: "Pao sam kad sam vidio da mi je kuća uništena. Tu sam rođen"

Aktualno Galerija Siniša Hunjak, Zagreb Siniša Hunjak, Zagreb Foto: DNEVNIK.hr Siniša Hunjak, Zagreb Siniša Hunjak, Zagreb Foto: DNEVNIK.hr Adela Kahrić, sestra Adela Kahrić, sestra Foto: DNEVNIK.hr Srušili mu kuću dok je bio kod doktora - 1 Srušili mu kuću dok je bio kod doktora - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Srušili mu kuću dok je bio kod doktora - 2 Galerija 1/8 >>
Nevjerojatna priča na zagrebačkoj Staroj Peščenici: čovjek je otišao doktoru, vratio se kući, a kuće više nije bilo. Netko je došao s bagerom i srušio njegov dom.

Siniša Hunjak vratio se od doktora i umalo doživio srčani. Kuća mu izgleda kao da je na nju pala granata.

"Jako loše, šok, to je za mene šok. Pao sam tu kad sam vidio da mi je kuća uništena do kraja. Tu sam rođen. Nije mi lako jer sad moram biti na cesti", rekao je Hunjak reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić.

Nitko nije najavio rušenje kuće. U njoj je živio kao zaštićeni najmoprimac kojemu je zbog bolesti oduzeta radna sposobnost. Sestra mu je zakonska skrbnica, a o njemu se brine i Centar za socijalnu skrb. Susjedi su Hunjaku rekli da su čuli buku.

"Ljudi su vidjeli bager i neke radnike i kombi", rekao je.

Pročitajte i ovo Urušavanje u Ilici - 8 Građani zabrinuti FOTO Urušio se dio zgrade u Zagrebu, prijeti daljnje urušavanje: ''Napravili su nešto što nisu trebali napraviti''

Tu se kuću planiralo rušiti jer će se u budućnosti ondje graditi osnovna škola, a stanovnici sadašnjih kuća od Grada Zagreba dobit će stalan zamjenski smještaj. Hunjak je na to pristao, ali mu je rečeno da će to biti za četiri godine.

"Mogli su ga na spavanju ubiti. Deke, jastuci, suđe, posude za kavu – sve mu je pokradeno", rekla je njegova sestra Adela Kahrić.

Srušena pogrešna kuća?

Prije tjedan dana iz susjedne se kuće iselila obitelj pa postoji mogućnost da je srušen pogrešni objekt. Riječ je o katastarskoj čestici koja je podijeljena na nekoliko vlasnika. Iz Grada kažu da još uvijek rješavaju imovinskopravne odnose za izgradnju Osnovne škole Dragutina Kušlana i da nisu naručili rušenje.

Pročitajte i ovo CIjene nekretnina - 5 biznis sa stanovima Cijene nekretnina odletjele u nebo, kvadrat u usporedbi s 2020. godinom u Zagrebu skuplji za čak 40 posto: "Teško da mladi mogu doći do stana"

Iz policije su za Dnevnik Nove TV potvrdili da su izašli na teren, no kažu da nisu zatekli radnike ni utvrdili elemente prekršaja ili kaznenog djela. Gradski ured u kontaktu je sa Zavodom za socijalni rad i traže smještaj za Hunjaka.

"Rekli su da će za dva do tri dana vidjeti što će napraviti, ali ja nikome više ništa ne vjerujem", rekla je Kahrić.

Nije jasno tko je i zašto bez ikakve najave i dokumenata započeo rušenje kuće. Dok mu ne pronađu smještaj, ostaje s obitelji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene