Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani zabrinuti

FOTO Urušio se dio zgrade u Zagrebu, prijeti daljnje urušavanje: ''Napravili su nešto što nisu trebali napraviti''

Aktualno Galerija Urušavanje zgrade u Ilici Urušavanje zgrade u Ilici Foto: Luka Stanzl/Pixsell Urušavanje u Ilici - 12 Urušavanje u Ilici - 12 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix Urušavanje u Ilici - 11 Urušavanje u Ilici - 11 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix Urušavanje u Ilici - 10 Urušavanje u Ilici - 10 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix +8 Urušavanje u Ilici - 9 Galerija 1/13 >>
Dio zgrade u zagrebačkoj Ilici na kućnom broju 242 urušio se tijekom rekonstrukcije.

Prilikom radova na rekonstrukciji zgrade u zagrebačkoj Ilici na broju 242 došlo je do nepredviđenog urušavanja dijela zgrade.

Riječ je o zgradi bivše vojarne ''Kralj Tomislav'', koja je 2006. predana Zagrebačkoj nadbiskupiji. Zbog uklanjanja građevinskog materijala i zbog sigurnosti građana, privremeno je blokiran tramvajski promet.

Do urušavanja dijela zgrade, najvjerojatnije je došlo zbog njezine obnove koja je u tijeku. Tim dijelom grada na snazi je posebna regulacija prometa.

Pročitajte i ovo Vili Beroš i Branko Bačić 350 projekata Beroš i Bačić u obišli bolnice u obnovi: "Smanjenje broja kreveta za vrijeme obnove neće biti"

''Radi se o projektu iz Fonda solidarnosti, a projekt je u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije i ondje se nalazi Katolički bogoslovni fakultet. U tijeku su radovi. S obzirom na to da su uklonjeni zidovi, osim prednjeg zida, koji je bio nad Ilicom, došlo je do njegovog urušavanja. To je tako, među zahtjevnim poslovima se događa, bitno je da se ništa nije dogodilo nikome od prolaznika'', istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

''Cijeli Zagreb je truo, a ovaj dio posebno, to je Austro-Ugarska gradila, tu su bile kasarne'', kazao je Damir, a Nedjeljko dodao: ''Napravili su nešto što nisu trebali napraviti, jer ovo je cigla, to je napravljeno prije Drugi svjetski rat''.

Pročitajte i ovo Branko Bačić, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine vrijeme curi Hrvatska dosad potrošila pola europskog novca odobrenog za obnovu

Iz ZET-a su javili kako su zbog sanacije zgrade u Ilici 242 tramvajske linije 2, 6 i 11 privremeno preusmjerene na Zapadni kolodvor, a putnike na relaciji Zapadni kolodvor - Črnomerec prevoze autobusi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene