Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni podaci

Nevrijeme poharalo Hrvatsku, na nogama bilo gotovo 500 vatrogasaca

Vatrogasci sanirali posljedice nevremena
Vatrogasci sanirali posljedice nevremena Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
Više od 500 vatrogasaca radilo je na sanaciji posljedica nevremena u nekoliko županija, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

U većem dijelu kontinentalnih županija zabilježen je povećan broj tehničkih intervencija zbog olujnog nevremena praćenog jakim vjetrom.

Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, ukupno je zabilježeno 128 tehničkih intervencija u kojima je sudjelovalo 486 vatrogasaca sa 153 vozila.

Najviše intervencija zabilježeno je na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Karlovačke županije te Grada Zagreba, a većinom se radilo na sanaciji krovišta te uklanjanju granja i stabala koja su pala na prometnice.

U utorak je vatrogascima probleme zadavao i požar otvorenog prostora kod mjesta Blizna Gornja, koji je lokaliziran jučer u 16:30, a tijekom noći na saniranju i osiguranju požarišta bila su tri vatrogasca s jednim vozilom iz DVD-a Marina.

Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i borove šume na površini od 12 hektara, a u gašenju požara sudjelovalo je 47 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz JVP-a i DVD-a Trogir te DVD-ova Marina, Seget Vranjica, Okruk, Slatine, Kaštela, Gomilica i Mladost. Pored zemaljskih snaga u gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL – 415 i jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802.

Požar otvorenog prostora na području Grebaštice, za koji je dojava stigla 13. srpnja, proglašen je ugašenim 18. srpnja u 20:48.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene