Obavijesti Video Pretražite Navigacija
grmljavinsko nevrijeme zahvatilo zemlju

VIDEO Pogledajte spektakularne munje iznad Hrvatske Kostajnice: "Bilo je strašno. U sekundi je krenuo vjetar poput tornada"

Grmljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom u večernjim satima u utorak zahvatilo je područje više županija. Čitateljica iz Hrvatske Kostajnice javila nam je kako odjenom počeo pohati snažan vjetar i činilo joj se da će odnijeti kuću.

"Bilo je strašno. U sekundi je krenuo vjetar poput tornada. Činilo mi se da će kuću odnijeti. A toliko elektriciteta na nebu i mujna nikad nisam vidjela", kazala nam je čitateljica, koja nam je poslala video munja koje su sijevale u utorak iznad Hrvatske Kostajnice.

Policija je javila kako je grmljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom u večernjim satima zahvatilo područje više županija.

Varaždinska županija

Županijski centar 112 Varaždin zaprimio je više dojava građana vezanih za olujno nevrijeme koje je oko 20 sati zahvatilo varaždinsko područje. Nevrijeme je uzrokovalo pad drveća i električnih stupova, a područje uz granicu sa Slovenijom zahvatila je slaba tuča.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Nevrijeme je zahvatilo zagrebačko i samoborsko područje. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više desetaka dojava o padu granja i drveća na ceste, a u Samoboru je uslijed jakog vjetra dignut krov zgrade.

Pročitajte i ovo Ribarski brod Mašun, koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 2 Užas kod Murtera Poznati novi detalji kobne pomorske nesreće, svjedok zgrožen onime što je tražio kapetan jahte: "Ubio si čovjeka upravo!"

Međimurska županija

Grmljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom koja je intenzivno padala desetak minuta zahvatilo je u večernjim satima područje Međimurske županije. Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je dojave o srušenom stablu na prometnicu, dok dojava o štetama nema.

Krapinsko-zagorska županija

Županijski centar 112 Krapina primio je nekoliko dojava zbog olujnog vjetra i jake kiše koja je zahvatila područje Krapinsko-zagorske županije. Zaprimljeno je sedam dojava o srušenim stablima na prometnice i vodove električne energije, a u Klanjcu i Humu na Sutli olujni je vjetar dignuo krovove s obiteljskih kuća.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je nekoliko dojava o posljedicama nevremena, radilo se o padu stabala na prometnice i na telefonski vod te oštećenom stupu dalekovoda (u kvaru je 10kV dalekovod Podgarić). Na terenu su pripadnici JVP-a Bjelovar, HEP Elektre Križ i djelatnici Poduzeća za ceste Bjelovar. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ignorirao upozorenje Novi skandal na Svetom Duhu: Kirurg ženi u trbuhu nakon poroda ostavio gazu

Karlovačka županija

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je više dojava građana zbog olujnog nevremena koje je zahvatilo karlovačko područje. Pozivi su se odnosili na srušena stabla na cestu (Brajakovo Brdo, Donji Nikšić, grad Karlovac) i srušene stupove od struje (Pravutina, Gornje Gnojnice, Kamanje i Donji Bukovac Zakanjski), a na području Gradca došlo je do oštećenja žica na telefonskom stupu. Na širem području Karlovačke županije došlo je do prekida napajanja električnom energijom, HEP radi na otklanjanju kvarova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene