Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik za kompromisno rješenje oko Registra branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga prvi hrvatski redarstvenik (PHR) predlaže kompromisno rješenje što se tiče objavljivanja Registra hrvatskih branitelja po kojemu bi u svim županijskim centrima za branitelje i uredima obrane trebalo instalirati info pultove na kojima bi svi zainteresirani branitelji mogli pod kontroliranim uvjetima dobiti uvid u Registar bez mogućnosti kopiranja, printanja i slično.

U današnjem priopćenju Udruge PHR stoji kako u toj udruzi smatraju da sama objava Registra ne bi ispunila očekivanja, tj. otkrila lažne branitelje, te da postoje zakonske i sigurnosne zapreke za objavu Registra na način na koji se to sada zahtjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NDH i ZUHDDR Dvije udruge za istragu objave djelomična registra branitelja Slika nije dostupna Neće biti tužbi List iz Zadra objavio dio registra branitelja

Ističe se da bi o pitanju objavljivanja Registra mišljenje trebali dati svi branitelji, što znači da čelnici braniteljskih udruga ili političkih stranaka kada govore o tom problemu istupaju s ograničenim legitimitetom.

Njihovo kompromisno rješenje, smatraju u Udruzi, omogućilo bi tijelima državne vlasti da objavi Registar a ne prekrši zakon, te bi omogućilo svim braniteljima pristup Registru pod određenim uvjetima kako bi mogli otkriti tzv. lažne branitelje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene