Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili svoje zahtjeve

Blokirani se sastali s ministrom Bošnjakovićem: Vraćaju se u radnu skupinu donošenja novog ovršnog zakona

Udruga Blokirani/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Udruga Blokirani/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Udruga Blokirani/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Udruga Blokirani/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mirjam Kervatin, Udruga Blokirani (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Udruga Blokirani sastala se s ministrom Bošnjakovićem. Ministar izjave nakon sastanka nije davao, a iz Udruge kažu da su zaključili da treba još puno poraditi kako bi se riješio ovaj veliki problem.

Nakon što su se sami izuzeli, Udruga Blokirani vraća se u radnu skupinu donošenja novog ovršnog zakona. Inače, u Hrvatskoj je 325.000 blokiranih, više od osam milijuna ovrha i 43 milijarde kuna duga građana, s dodatnih 21 milijarda kuna kamata, i to bez troškova birokracije, javnih bilježnika, odvjetnika.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek, Andrej Plenković, Ivan Malenica Pojasnio bivši ministar Zašto se glavna državna odvjetnica sastala s Plenkovićem? "Jer je taj sastanak moguć" Opomena pred ovrhu JAVNO SAVJETOVANJE Umirovljenike čeka promjena! Mijenja se zakon o ovrhama

"Naši stavovi su: šest godina apsolutne zastare, 2.600 kuna granice do koje se ne smije blokirati, obrtnike koji su propali prije 10 godina ne smije se kamatariti zauvijek. O tome smo razgovarali", rekla je Mirjam Kervatin iz Udruge Blokirani te dodala da se neće složiti s prijedlogom ministra Bošnjakovića da se uvede institut javnog ovršitelja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene