Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojasnio bivši ministar

Zašto se glavna državna odvjetnica sastala s Plenkovićem? "Jer je taj sastanak moguć"

Ako je DORH neovisan kao što to stalno ponavljaju vladajući sa svih strana i ako je razrješenje ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić interna stvar DORH-a, zašto je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek pohodila premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima?

Razrješenje ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić i dalje je tema, i to jedna od glavnih, a bez odgovora, olsim ako se pita vladajuće, i dalje je i pitanje: 

Ako je DORH neovisan kao što to stalno ponavljaju vladajući sa svih strana i ako je razrješenje Marušić interna stvar DORH-a, zašto je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek pohodila premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima?

Tim više ako je sve što je imala reći, kako je sama kazala, iznijela u izvješću ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici, a i sam Plenković tvrdi da mu ništa osim toga nije kazala.

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ponudio je odgovor: ''Jer je sastanak moguć, moguće je da izvijesti premijera.''

Opetovao je da je Hrvoj-Šipek odluku o razrješenju, kako je sama rekla, donijela prije sastanka i po njemu tu nema ništa sporno. Drugačije bi, kaže, bilo da je odluku donijela nakon sastanka.

No, je li HDZ-u dobro došlo što je Marušić dala ostavku, pitaju se neki, a Bošnjaković je kazao da ju je HDZ podržao u dva mandata: "Zašto bi to nama dobro došlo? Mi smo Marušić podržali u drugom mandatu.''

Prozivke iz oporbe koja smjenu Marušić povezuje s AP-om, pogotovo nakon najnovijih medijskih napisa, komentirao je i njegov stranački kolega Željko Reiner: ''Grbin i Benčić očajnički se trude naći neku temu jer nemaju ništa za ponuditi hrvatskim građanima. Na potpuno nebulozan način ono što su to jutro pročitali na nekom portalu pokušali su interpretirati na svoj način i to nema nikakve veze. Sasvim sigurno je ta teza potpuno lažna i izmišljena, ne znam otkud im je pala na pamet.''

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković stigla je reakcija Vlada reagirala na nove tvrdnje o razlozima ostavke šefice USKOK-a: "Teza je nebulozna!"

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u utorak kako se čini da se USKOK previše približio stanovitom AP-U zbog čega je Marušić morala otići, a čelnica Možemo! Sandra Benčić da je Plenković imao problema s nekim postupcima USKOK-a i da su ga žuljali.

''Ovog tjedna će se u Saboru održati sjednica Odbora za pravosuđe na kojoj ćemo tražiti da se održi tematska sjednica na koju će doći i glavna državna odvjetnica i bivša ravnateljica USKOK-a kako bi odgovorile na sva otvorena pitanja”, najavio je Grbin.

Bošnjaković je kazao da nemaju ništa protiv i da su za to da se istraže sve okolnosti.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković stigla je reakcija Vlada reagirala na nove tvrdnje o razlozima ostavke šefice USKOK-a: "Teza je nebulozna!"

''Razlozi razrješenja su u nadležnosti DORH-a, potpuno interna stvar na koju izvršna vlast nema nikakvog utjecaja'', ponovio je Reiner, koji je kratko izložio i koje su bile teme koalicijskog sastanka koji je potrajao prilično dugo.

No, nije iznosio previše pojedinosti, kazavši da se o nekim stvarima, poput Zakona o hrvatskom jeziku razgovaralo vrlo načelno, a neke od tema bile su i turistička djelatnost, cjelodnevna škola te reforma plaća u državnoj upravi i javnim službama, o čemu više možete poslušati u videu.

Je li Hernadi govorio istinu?

Je li direktor MOL-a Zsolt Hernadi govorio istinu kada je rekao da Vlada RH nije dala nikakve konkretne ponude za otkup dionica Ine, pitali su novinari Bošnjakovića.

''Vlada nije surađivala ni pregovarala s Hernadijem kojeg je pravomoćno osudilo hrvatsko pravosuđe. On u nikakvim razgovorima s hrvatskom vladom nije sudjelovao", kazao je Bošnjaković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene