Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bolesni psihopati!''

Gnjusan čin u Parku prirode Lonjsko polje: Zaklano više zaštićenih barskih kornjača, zlostavljači ih nabili i na kolac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravičan čin zatečen je u Parku prirode Lonjsko polje u kojem su nepoznati počinitelji ubili nekoliko barskih kornjača, koje su u Hrvatskoj zakonom zaštićene, a zatim ih nabio na kolce. Iz PP-a Lonjsko polje oštro su osudili gnjusno iživljavanje nad zaštićenim životinjama, a cijeli slučaj prijavljen je policiji.

Gnjusan čin dogodio se u Parku prirode Lonjsko polje, u kojem su nepoznati počinitelji ubili zaštićene barske kornjače i zatim ih nabili na kolce u razmaku od nekoliko metara.

Pročitajte i ovo Dina Ćevid Istraga u tijeku U kontaktu sa zaraženim govedima: "Zarazili su se kožnim antraksom, dobili su antibiotike" Slika nije dostupna ''ČUDNO JE...'' Stoka ugiba od antraksa u Lonjskom polju. Oboljelo je šest osoba: "Među njima ima i djece... Pitanje je zašto smo tako kasno obaviješteni"

Fotografiju nesretne životinje objavila je jedna građanka čiji su maloljetni nećaci na taj prizor i naišli u Parku prirode.

''Ovo je neviđena sramota da nitko ne može stati na kraj ovakvim bolesnim psihopatima'', napisala je uz fotografiju. Dodala je i da to nije jedini slučaj zlostavljanja životinja na tom području.

''Prošli tjedan napuštena krava s otvorenim ranama u Lonjskom polju sama umire bez vode i hrane, a sada zaklane kornjače na kolcima'', piše.

Park prirode Lonjsko polje Lonjsko Polje da li ste upoznati na sto se moze naici setajuci Vasom zelenom bajkom? Ovo je...

Posted by Iris Žuža on Monday, July 13, 2020

Odvratno ponašanje osudili su i iz Parka prirode Lonjsko polje. ''Istog su trena naši kolege izišli na teren i slučaj prijavili policiji. Utvrđeno je da se radi o barskoj kornjači, strogo zaštićenoj vrsti u Republici Hrvatskoj. Zbog toga se nadamo da će osoba koja stoji iza ovog sadističkog čina biti brzo pronađena i strogo kažnjena'', napisali su ispod fotografije.

Dodaju da su ''ovakva nedjela gorak podsjetnik da u zaštiti prirode trebamo vašu pomoć i da na nju možemo računati''. Građane mole da ih obavijeste čim u zaštićenom području Lonjskog polja primijete i najmanju ugrozu prirode, i životinja i biljaka.

''Nadamo se da u budućnosti nećemo svjedočiti ničemu sličnome ovoj fotografiji'', zaključili su.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke potvrdili su nam da su zaprimili prijavu djelatnika Parka prirode da su u razdoblju od 10. do 13. srpnje usmrćene četiri kornjače zakonom zaštićene vrste.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene