Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prevezli najmanje 40 ljudi

Razbijeno zločinačko udruženje: Trojica uhićena u Istri zbog krijumčarenja migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava Istarska privela je trojicu krijumčara ljudima, osumnjičenih da su nezakonito prevezli najmanje 40 stranih državljana koji ne udovoljavaju uvjetima za ulazak i boravak u zemljama Europske unije.

Policijski službenici Policijske postaje Umag-Umago s Ispostavom Buje-Buie proveli su kriminalističko istraživanje te su uhitili tri osobe zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja krijumčarili migrante.

Dvojica državljana Srbije u dobi od 48 i 53 godine su od 22. do 24. srpnja iz koristoljublja u pet navrata prevezli nezakonite migrante iz Rijeke do područja Oprtlja te su im na taj način omogućili nezakonito kretanje i boravak na području Republike Hrvatske, a kasnije i nezakoniti prelazak granice s Republikom Slovenijom.

Treći osumnjičeni, 60-godišnji državljanin Srbije, prijavljen je kao osoba koja je organizirala ovu kriminalnu aktivnost. On je drugoj dvojici osumnjičenika dao konkretne upute o načinu obavljanja kriminalne aktivnosti pa ih je tako uputio da svatko na svoje ime unajmi osobni automobil i kupi SIM karticu, a pronašao im je i smještaj na području Rijeke. Potom im je davao upute kada i gdje trebaju preuzeti nezakonite migrante te gdje ih trebaju prevesti, a ponekad im je, u svojstvu prethodnice, davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokrenuta istraga Horor u Slavoniji: Roditelji dogovorili prisilan brak svoje djece - kupili djevojčicu (15) pa je zatočili i tukli

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRGOVANJE LJUDIMA Strava u Podravini: Čak 28 godina držao ga kao roba, silio na težak rad i zlostavljao

Na taj su način osumnjičeni nezakonito prevezli najmanje 40 stranih državljana, koji ne udovoljavaju uvjetima za ulazak i boravak u zemljama Europske unije ili potpisnicama Šengenskog sporazuma, a za nezakonito prebacivanje naplaćivali su najmanje 500 eura po prevezenoj osobi.

Trojica muškaraca su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedena su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave primorsko-goranske. Zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, protiv njih je podnesena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene