Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRGOVANJE LJUDIMA

Strava u Podravini: Čak 28 godina držao ga kao roba, silio na težak rad i zlostavljao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku, objavila je koprivnička policija.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Određen istražni zatvor Horor kod Koprivnice: Osam godina držao muškarca zatočenog kao roba - prisiljavao ga na težak rad i tukao

Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do lipnja 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i prikladan prostor za život.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Inače, i nedavno smo pisali o slučaju držanja roba na imanju na području Koprivničko križevačke županije. Podsjetimo, u veljači ove godine Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv 68-godišnjaka kojega terete da je osam godina držao 50-godišnjeg muškarca kao roba.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene