Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Marko Prpic

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u nedjelju kako mu je neprihvatljivo da svi liječnici i medicinske sestre na ginekologiji u grdskoj bolnici Sveti Duh imaju priziv savjesti, te da od nove uprave bolnice očekuje da se to riješi.


"Meni je neprihvatljivo da apsolutno svi liječnici na ginekologiji i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti i očekujem da se to riješi", rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ispred Lisinskog uoči obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja Zagreba.

Na pitanje slaže li se s tvrdnjom da se u situaciji kolektivnog priziva savjesti prekidi trudnoće obavljaju u zamjenskim, privatnim ustanovama, Tomašević je istaknuo da se taj problem može riješiti na različite načine.

Mirela Čavajda Odvjetnica za DNEVNIK.hr: Čavajda podnijela žalbu drugostupanjskom povjerenstvu na Rebru

Ultrazvuk, ilustracija Mirelina odvjetnica: "Ministar ne govori istinu. Nalazi pokazuju da ima uvjete za pobačaj"

"Ali želim i da se svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće mogu obaviti u najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu, a to je Sveti Duh", rekao je Tomašević  Dodao je da rješavanje tog problema očekuje od nove uprave te bolnice.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju