Mirela Čavajda
Mirela Čavajda Foto: DNEVNIK.hr

Mirela Čavajda podnijela je u petak navečer žalbu drugostupanjskom povjerenstvu KBC-a Zagreb zbog odluke četiriju bolnica koje su odbile izvršiti prekid trudnoće i nakon nalaza o teškom stanju ploda.


Odvjetnica Vanja Jurić potvrdila je za DNEVNIK.hr da je trudnica Mirela Čavajda u petak navečer podnijela žalbu drugostupanjskom povjerenstvu na KBC-u Zagreb zbog odluka četiriju bolnica koje su odbile napraviti prekid trudnoće.

Povjerenstvo sada ima rok od tri dana, odnosno do ponedjeljka, da donese odgovor na tu žalbu.

Odvjetnica je također naglasila da nije istina da je Mirela dobila psihološku pomoć, jer joj ona nije pružena ni na Svetom Duhu, ni u jednoj drugoj bolnici. Podsjetimo, Čavajdin slučaj dignuo je javnost na noge nakon što su je liječnici kojima se do sada obraćala slali kući te govorili da je prekid trudnoće u njezinom slučaju nezakonit.

Ana Maria Šimundić Ravnateljica Svetog Duha o slučaju trudnice Čavajde: "Mi nemamo psihologa u bolnici. Postoje dva tumačenja nalaza..."

Vili Beroš Beroš tvrdi da postoji razlog koji bi mogao preokrenuti slučaj Čavajda: "Što bi bilo da je dijete otišlo u Sloveniju?"

Bilo je, kaže, i sugestija da ode u Sloveniju da joj tamo pomognu. Ističe i kako joj nitko od liječnika nije ni rekao da ima pravo na Komisiju koja u takvim slučajevima može donijeti odluku o prekidu trudnoće.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju