Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potvrđen hidrocefalus

Mirelina odvjetnica: "Ministar ne govori istinu. Nalazi pokazuju da ima uvjete za pobačaj"

Odvjetnica Mirele Čavajda, Vanja Jurić, usvrdila je da ministar Beroš iznosi neistine te da Mireli nije u niti jednoj bolnici pružena psihološka pomoć. Također je naglasila da su nalazi Svetog Duha utvrdili da su uvjeti za pobačaj ispunjeni u cijelosti. Ostaju pri odluci o odlasku u Sloveniju.

Tema u zakonu uopće nije može li dijete preživjeti ili ne može, rekla je odvjetnica trudne Mirele Čavajda, Vanja Jurić za DNEVNIK.hr, komentirajući izjavu ministra Beroša da je liječenje djeteta moguće. "Tema je da je medicinski jasno utvrđeno da će se dijete roditi s teškim tjelesnim oštećenjima te se u tom slučaju trudnici mora omogućiti pobačaj", rekla je Jurić.

"Jedina bolnica koja je napravila najviše liječničkih pregleda i pretraga Mirele Čavajda je KB Sveti Duh, koji je u svom nalazu ustvrdio da su ti uvjeti u cijelosti ispunjeni", naglašava Jurić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽE BENEFICIRANI RADNI STAŽ Djelatnici hitne medicine održali sastanak s ministrom Berošem: "Moglo bi ponovno doći do prosvjeda"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SIGURAN PREKID TRUDNOĆE Prosvjed pred Vladom i Saborom: ''Mirela, hvala ti što nisi pognula glavu, ovo nije samo tvoja borba''

"Mi ćemo uložiti prigovor na prvostupanjsku odluku komisije da se odbije izvršenje pobačaja. Taj rok je tek danas počeo teći i mi ćemo se toga pridržavati." 

Odvjetnica je također naglasila da nije istina da je Mirela primila psihološku pomoć, jer joj nije pružena ni na Svetom Duhu ni u jednoj drugoj bolnici. "Također je neistina izjava Vilija Beroša da u nalazima nema hidrocefalusa jer su upravo u KB Merkur utvrdili progresiju hidrocefalusa, što je također indikacija za uspostavu dijagnoze", kaže Jurić.

"Mi ćemo čekati do zadnjeg trena odgovor naših institucija, ali ostajemo pri odluci da u utorak idemo u Sloveniju", rekla je odvjetnica Mirele Čavajda, koja je nakon odbijanja hrvatskih bolnica, dogovorila pregled i prekid trudnoće u Sloveniji.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene