Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekid trudnoće

Slučaj trudnice koji je zemlju digao na noge: Dnevnik Nove TV provjerio kakva je procedura u Sloveniji

Ministar zdravstva Vili Beroš danas se našao pod paljbom pitanja zbog slučaja trudnice Mirele Čavajde. Dok on tvrdi kako su u KBC-u Zagreb mišljenja da se dijete trebalo pokušati liječiti, odvjetnica Mirele Čavajde, Vanja Jurić, ustvrdila je kako Beroš iznosi neistine.

Trudnica Mirela Čavajda i njezina odvjetnica kažu kako imaju dogovoren termin u susjednoj Sloveniji.

Dnevnik Nove TV poslao je upit KBC-u u Ljubljani. Kod njih je, navode, na snazi da se pobačaji obavljaju i u 26. tjednu trudnoće, ali i da za to moraju postojati dobri razlozi.

Pročitajte i ovo Ultrazvuk, ilustracija potvrđen hidrocefalus Mirelina odvjetnica: "Ministar ne govori istinu. Nalazi pokazuju da ima uvjete za pobačaj"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ne znamo o čemu se radi Beroš tvrdi da postoji razlog koji bi mogao preokrenuti slučaj Čavajda: "Što bi bilo da je dijete otišlo u Sloveniju?"

"U Sloveniji se pobačaj može obaviti i u 26. tjednu trudnoće, ako za to postoje dobri razlozi. Na temelju dva odvojena mišljenja specijalista ginekologije i opstetricije te mišljenja genetičara i povremeno dodatnih dijagnostičkih metoda (npr. MR fetusa), predmet razmatra i Vijeće, klinički psiholog i po potrebi specijalisti drugih specijalnosti...", priopćili su, među ostalim, iz Kliničkog centra Ljubljana.

Podsjetimo, odvjetnica Mirele Čavajde, Vanja Jurić, usvrdila je ranije da ministar Beroš iznosi neistine te da Mireli nije u niti jednoj bolnici pružena psihološka pomoć. Također je naglasila da su nalazi Svetog Duha utvrdili da su uvjeti za pobačaj ispunjeni u cijelosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene