Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan siromaha

Svaki četvrti Hrvat teško usklađuje troškove i primanja: "Živiš od danas do sutra. Dobiješ, platiš račune i što ostane rastežeš kao harmoniku"

Katolička crkva utemeljila je dan siromaha. Na poticaj pape Franje. Uskladiti primanja i troškove života problem je i svakom četvrtom Hrvatu.

Bolest i životne prilike Denisa su s 50 godina dovele na rub siromaštva. "Uz pomoć kuće utočišta preživljavam, oni mi pomažu u hrani, pomažu mi i prilikom sitnih zapošljavanja. Uz pomoć socijale platim režije i ostane mi za ostale potrebe koje čovjek ima", ispričao je Denis.

Pročitajte i ovo Kad kamera ulovi... - 7 kad ulovi kamera Pogledajte što su sve političari govorili kada nisu znali da ih snima kamera! Milanović o smuđu, Kosor šapuće Pahoru: "Opusti se"

Besplatan ručak korisnike čeka i danas."Na mjesečnoj bazi oko 150 korisnika imamo. Svaki dan ih tu bude 60-70 dnevno na ručku", rekla je Petra Štokić, koordinatorica volontera i voditeljica vanjskog rada Depaul Hrvatska. Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj se smanjuje. Lani je iznosila 18 posto.  Najugroženije su osobe od 65 ili više godina.

Pročitajte i ovo Boško Marin i Marina Bešić Đukarić zločini u borovu naselju Je li pravda zadovoljena? Dva puta su ga izveli na strijeljanje, svjedočio je jezivim torturama: "Stalno srećemo zločince"

"Sa mirovinom od 350 eura ne znam, 150 mi je već stanovanje gledajući što mi ostane", poručio je Trajko. "Živiš od danas do sutra. Dobiješ, platiš račune i što ostane rasteži kao harmoniku", dodao je Emil.

Najteže je u Panonskoj Hrvatskoj. Gotovo sedam posto osoba u Lijepoj našoj si svaki drugi dan ne može priuštiti obrok koji sadrži meso ili ribu.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene