Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zločini u borovu naselju

Je li pravda zadovoljena? Dva puta su ga izveli na strijeljanje, svjedočio je jezivim torturama: "Stalno srećemo zločince"

Boško Marin i Marina Bešić Đukarić
Boško Marin i Marina Bešić Đukarić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Boško Marin i Marina Bešić Đukarić Boško Marin i Marina Bešić Đukarić Foto: DNEVNIK.hr Boško Marin, bivši pripadnik 204. brigade Boško Marin, bivši pripadnik 204. brigade Foto: DNEVNIK.hr Marina Bešić Đukarić, reporterka Nove TV Marina Bešić Đukarić, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Obljetnica stradavanja u Borovu Galerija 1/4 >>
Nakon Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, obilježena je 32. godišnjica strašnih stradanja civila i branitelja u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. U prostorijama Borovo Commercea ubijena je 51 osoba, a 48 ih se i danas vodi kao nestalo.

Dan nakon što je slomljena obrana Vukovara, agresor nastavlja svoj krvavi pir i to nad nemoćnima, ranjenima, civilima. U podrumu Borovo-Commercea ubijena je 51 osoba, a 48 ih se i danas vodi kao nestalo. Iako za taj zločin nitko nikada nije odgovarao, ima i onih koji su se susreli s ubojicom svojih najmilijih jer neki i danas žive u Hrvatskoj.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić o Borovu je razgovarala s čudom preživjelim braniteljem Boškom Marinom, koji je dva puta izvođen na strijeljanje, a ondje je svjedočio ubojstvima i mučenjima.

"Pravda nikada nije zadovoljena niti će biti. Taj zločin ne zastarijeva i ne smije zastarjeti. Zločinaca ima i srećemo ih stalno. Mislim da će se to opet procesuirati i da ćemo biti koliko-toliko zadovoljni. Nitko od mojih prijatelja koji su prošli te silne torture – batinjanja i prebijanja – nije zadovoljan", rekao je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Samit G20 Prvi kontakt nakon nekoliko mjeseci: Putin će održati razgovore sa zapadnim čelnicima

Marin je napomenuo i da ponekad sretne ljude koje su njega zlostavljali. "Sreo sam ih par puta, ali izbjegavam kontakt s njima jer ne znam kako bih reagirao. Imamo svoje pravosudne organe da to srede umjesto nas", ispričao je.

"Teško je kad moraš okrenuti glavu na drugu stranu jer te može provocirati i onda napraviš nešto što ne planiraš", istaknuo je te dodao da mu se dosad nitko nije ispričao: "Mislio sam da će to učiniti čovjek koji me vodio na strijeljanje, ali to nikada nije napravio."

Pročitajte i ovo Napoleonov šešir izrađen od dabrova krzna Napoleon je bio opčinjen šeširima, ovaj je prodan za rekordnih 1,9 milijuna eura

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara nastavlja se u ponedjeljak mimohodom djece poginulih roditelja, te komemoracijama na Veleprometu i Ovčari.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene