Maja Šupe
Maja Šupe Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Sutkinja Šupe nijekala je sve što joj se stavlja na teret i aktivno je iznosila obranu, izjavio je njezin odvjetnik Krešimir Škarica. Osumnjičena je da je primila 15.000 eura mita kako bi presudila u korist Blaže Petrovića.


Sutkinja Šupe, poznata po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću, ispitana je u splitskom USKOK-u. "Nijekala je sve što joj se stavlja na teret i aktivno je iznosila obranu", izjavio je njezin odvjetnik Krešimir Škarica.

Kazao je i kako je Šupe zatražila umirovljenje, ali da to nema veze s ovim postupkom. 

Oko 18 sati očekuje se odluka o istražnom zatvoru. Poduzetnik Blažo Petrović prvi je ispitan u srijedu prijepodne u splitskom Uskoku nakon što je u utorak uhićen zbog korupcije zajedno sa šibenskom sutkinjom i odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu sudac Dinko Mešin izjavio je da će nakon ispitivanja svih troje osumnjičenih Uskok odlučiti hoće li podnijeti prijedlog o određivanju istražnog zatvora.

"Ukoliko takav prijedlog bude, dostavit će se sucu istrage Županijskog suda u Splitu i on će o tom prijedlogu odlučiti, a odluku treba donijeti u roku od 48 sati od njihovog uhićenja", kazao je Mešin.

Odvjetnik Vinko Ljubičić je potvrdio da je završeno ispitivanje njegovog branjenika Blaža Petrovića koji je, kako je kazao, vrlo okolnosno i opširno dao svoju obranu, aktivno se branio i odgovarao na pitanja tužitelja i obrane.

Sutkinja Šupe, poznata po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću, u ovom je slučaju osumnjičena da je primila 15000 eura mita kako bi presudila u korist Blaže Petrovića.

Maja Šupe VIDEO Pogledajte kako je uhićena Maja Šupe nekad urlala u sudnici: "Ja nisam bijesna sutkinja. O mom radu neće prosuđivati novinari"

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u vezi akcije PNUSKOK-a u Šibeniku rekao je kako su uhićene tri osobe dodavši da se provode dokazne radnje, pretrage i drugo te naglasio da se na tome neće stati jer je borba protiv korupcije već godinama prioritetna, a rezultati su vidljivi.

Privedena šibenska sutkinja Maja Šupe zbog korupcije FOTO Objavljene prve fotografije uhićene šibenske sutkinje. Reporter Dnevnika Nove TV: "Radi se o koruptivnom trokutu"

Naime, šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blažo Petrović kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović uhićeni su u utorak poslijepodne u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju