Gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina
Gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Nastavno na USKOK-ovo uhićenje šibenske sutkinje Maje Šupe, odvjetnika Branimira Zmijanovića te poduzetnika Blaža Petrovića zbog korupcije, o slučaju se oglasio i gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina.


USKOK je u suradnji s policijom u utorak uhitio sutkinju Županijskog suda u Šibeniku Maju Šupe, odvjetnika Branimira Zmijanovića te poznatog poduzetnika Blaža Petrovića. Uhićeni su zbog sumnje da su formirali svojevrstan koruptivni trokut, unutar kojeg su se skupa zemljišta davala u zamjenu za oslobađujuću presudu.

O slučaju se oglasio i gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina. Na svom službenom Facebook profilu skrenuo je pozornost na potencijalnu odgovornost članova Vijeća županijskog suda, koji su spornu presudu sutkinje i potvrdili. Njegovu objavu u cijelosti pročitajte u nastavku.

Vanja Marušić Tko će naslijediti Vanju Marušić? Traži se novi ravnatelj USKOK-a, pogledajte koji su uvjeti

"Gospodo, što je s odgovornošću članova Vijeća županijskog suda u Šibeniku, koje je potvrdilo prvostupanjsku presudu Maje Šupe? Da Vijeće ŽS u Šibeniku nije na opisani način potvrdilo presudu koju je donijela Maja Šupe, ta presuda bi bila samo mrtvo slovo na papiru", napisao je Petrina na početku.

"Dakle, za one koji su manje upućeni, najveći krivci su oni koji su u drugom stupnju potvrdili prvostupanjsku presudu i učinili je PRAVOMOĆNOM. Međutim, ti "pravi krivci" se za sada ne spominju. Kako i zašto su je potvrdili jasno je pojašnjeno u tekstu ispod:

Preostali dio, osnovano sumnjaju istražitelji, dogovorenog mita sutkinji je isplaćen nakon što su njezini kolege na Županijskom sudu u Šibeniku potvrdili oslobađajuću odluku. Presuda je donesena 25. studenoga 2013. godine, a otpravljena strankama u travnju 2014. godine. Postala je pravomoćna 18. rujna te godine nakon što je odbačena žalba tužiteljstva", napisao je Petrina. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju